Tenis

Zverev bolji od Tsitsipasa za naslov u Acapulcu

Matej Kačan • nedjelja, 21.03.2021.
Zverev bolji od Tsitsipasa za naslov u Acapulcu

Prestižni ATP turnir u Acapulcu na kraju je završio u rukama Alexandera Zvereva. Nakon dva sata i 20 minuta igre je Nijemac u dva seta svladao Stefanosa Tsitsipasa za titulu u Meksiku...

Nakon što su iz cijelog ždrijeba u finalu završila dva objektivno najbolja igrača, u finalu Acapulca smo ipak imali iznenađenje po kladionicama. Alexander Zverev je kao drugi nositelj u finalu svladao Stefanosa Tsitsipasa u dva seta za dva sata i 20 minuta igre.

Bio je to zapravo jedan vrlo izjednačen meč u koji je Grk krenuo jako dobro, odmah je napravio break i poveo s 4:1, a onda ima i 15:40 i tri lopte za novi break i 5:1. No, tu se Zverev budi i postaje onaj igrač kakav može biti. Okrenuo je taj gem i spasio servis, a onda radi sjajan posao i breakom se vraća u igru.

Onda pri 4:4 još jednom oduzima servis za 5:4, a na servisu za set okreće 30:40 i još jednu break loptu i koristi prvu set loptu za 6:4 i 1-0 u setovima nakon borbe u 50 minuta. Drugi set je krenuo mirno, svatko je držao svoj servis sve do same završnice kad imamo mnoštvo preokreta i na kraju tie-break.

Prvo je Zverev oduzeo servis za 5:4, a onda na 40:30 ne koristi prvu meč loptu. Štoviše, izgubio je i servis, a onda slijedi maratonski gem na servisu Tsitsipasa pri 5:5. Zverev je krenuo s 40:15 i ima čak šest break lopti u gemu od 18 izmjena, ali je Grk spasio i to i došao do prilike za 7:5 na servisu Zvereva. Naime, imao je 30:40 i set loptu, ali Zverev spašava i ide se u trinaestu igru.

U tie-break je Zverev krenuo bolje s 2:0, a onda još jednim mini breakom dolazi do 5:2, a onda i do 6:2. Ukupno drugu meč loptu opet nije iskoristio, ali nije bilo nove drame jer je siguran bio za 7:3 i naslov.

ATP Acapulco, finale:
Alexander Zverev (Njemačka, 2) - Stefanos Tsitsipas (Grčka, 1) 6:4, 7:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!