Vodeni sportovi

Jadranov junak iz Gruža: 'Ova pobjeda nam je vjetar u leđa'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 22.03.2021.
Jadranov junak iz Gruža: 'Ova pobjeda nam je vjetar u leđa'
Foto: Pixsell

Jadran je upisao pobjedu u hrvatskom prvenstvu u gostima kod Juga što je čak četvrti poraz Dubrovčana u zadnjih sedam utakmica...

Pro Recco, Marseille, Solaris i Jadran ovog mjeseca svladali su Jug. Jugaši nisu navikli na toliko poraza u nekoliko mjeseci, ali sada su u krizi koju protivnici koriste.

Jadran je do pobjede 15:13 u Dubrovniku vodio Jerko Marinić-Kragić, strijelac pet pogodaka.

"Bila je to dobra i čvrsta utakmica prepuna iznenađenja i preokreta, malo smo mi vodili, pa onda oni, a mislim da smo na kraju zasluženo pobijedili. Ova pobjeda nam je vjetar u leđa, dosta puta ove sezone bili smo blizu pravog rezultata, ali nikako nismo mogli prelomiti na svoju stranu. Imali smo uvijek neki pad koji kasnije nismo uspjeli nadoknaditi. Ovaj put smo odigrali pravu utakmicu od početka do kraja i pokazali što možemo", kaže Marinić-Kragić za Sportske novosti.

Splićanima su u ovom susretu nedostajali Rino Burić i trener Mile Smodlaka, no prešli su preko tog hendikepa.

"Rino bi danas trebao vratiti treninzima, a nadamo se da će trener biti s nama u Zagrebu iako je i Marin Kliškinjić odradio odličan posao. Zdravlje je ipak na prvom mjestu iako ne treba niti govoriti koliko nam Smodlaka znači na klupi, pa bio je jedno vrijeme i najbolji vaterpolist svijeta."

Jug i Mladost dosad su sami vodili bitke, a Jadran je pokazao kako im se može priključiti.

"Taman je nedostajala još jedna strana za još više uzbuđenja. U naletu smo, da smo dobili s tri razlike, mogli smo biti prvi na ljestvici. Prije doigravanja igramo još s Mladosti i Solarisom, ali prije toga imamo završnicu Regionalne lige. Bilo bi dobro da završimo barem drugi kako bi imali prednost domaćeg terena u polufinalu."

I Marinić-Kragić nada se skorom povratku navijača na tribine.

"Depresivno je igrati pred praznim tribinama. Što god napraviš, dobro ili loše, čuje se samo tišina, a to ubija."

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!