Košarka

Zubac opet dobar u preokretu Clippersa, Bogdanović loše šutirao

Matej Kačan • utorak, 23.03.2021.
Zubac opet dobar u preokretu Clippersa, Bogdanović loše šutirao

Dva hrvatska predstavnika su bila sinoć na NBA parketima, a bolju individualnu partiju je odigrao Ivica Zubac u preokretu i pobjedi svojih Clippersa...

Los Angeles Clippersi izveli su veliki preokret i seriju na samom kraju susreta protiv Atlanta Hawksa kako bi prekinuli najduži aktivni niz pobjeda u NBA ligi od osam pobjeda Hawksa pod novim trenerom Nateom McMillanom. Atlanta je bila na najboljem putu da nastavi niz serijom u drugoj dionici.

Time je prednost Atlante na poluvremenu bila 15 razlike, a išla je i do maksimalnih 22, ali onda krajem treće i početkom četvrte dolazi iskra s klupe u obliku Lukea Kennarda i Terencea Manna i kreće preokret. Clippersi su na kraju u posljednjih 20 minuta napravili 17 poena viša (37:20) te su slavili a 119:110.

Kennard je na kraju zabio 20, Mann 21 uz 10 skokova, dok je Kawhi Leonard vodio pobjednike s 25 poena, sedam skokova i pet dodavanja. Ivica Zubac je i dalje u petorci, a ubacio je 12 poena (5/7 iz igre) uz devet skokova. No, nije bio na parketu kad se topila prednost jer je Lue zaigrao s nižom postavom uz Morrisa i Manna.

Prvoplasirana momčad lige Utah Jazz je povezala nove dvije pobjede, a nova je došla u posebno uvjerljivoj maniri s 25 poena prednosti protiv Chicago Bullsa. Nisu Bullsi imali previše šanse, držali su se samo u prvoj dionici, a onda Gobert obrambenim učinkom i Mitchell napadačkim nose Jazzere do visoke prednosti i pobjede od 120:95.

Mitchell je ubacio 30 poena te je dodao po šest skokova i asistencija, dok je Gobert zabio 21 uz 10 skokova, ali i devet blokada. Bojan Bogdanović nije bio raspoložen. U 30 minuta je iz igre šutirao tek 3/14 za osam poena uz tri skoka i dva dodavanja.

Čak i bez LaMela Balla kojeg neće biti do kraja sezone, Charlotte Hornetsi svladali su San Antonio Spurse. Bila je to vrlo tijesna utakmica protiv Spursa koji su u dobrom naletu, ali ovaj put je bekovska linija Charlotte predvođena Haywardom (27 poena) i Terryjem Rozierom (24) bila prejaka te Hornetsi slave 100:97. Luka Šamanić nije igrao za Spurse.

NBA:
LA Clippers - Atlanta 119:110
Chicago - Utah 95:120
SA Spurs - Charlotte 97:100

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!