Rukomet

Našičani unatoč dobrom otporu poraženi od Löwena

Branimir Korać • utorak, 23.03.2021.
Našičani unatoč dobrom otporu poraženi od Löwena
Foto: Pixsell

Rukometaši Nexea nisu uspjeli s plusom otići na uzvrat osmine finala Europske lige protiv Löwena. Nijemci su slavili 27:25...

Rukometaši Nexea upisali su poraz u prvom susretu osmine finala Europske lige, no ptužili su jako dobar otpor favoriziranom RN Löwenu. Poraženi su s tijesnih 27:25, a pali su tek u drugoj polovici drugog poluvremena.

Nijemci su došli po pobjedu i uzeli su je. Uzvrat imaju na svom parketu i iako rezultatski ništa još nije riješeno, Našičanima će trebati iznimno kvalitetna večer da bi uspjeli napraviti preokret, a istovremeno, Löwen treba podbaciti.

U Našicama je Nexe dobro krenuo i nije dozvolio gostima nijedno vodstvo sve do 20. minute kada je Ymir Gislason kompletirao seriju 3:0 koja je prvi put dovela Niejmce u vodstvo, 9:8.

Pet minuta prije kraja gosti su vodili i 13:11, ali Nexe je dobro zaključio prvi dio, serijom 3:0 za vodstvo na poluvremenu 14:13.

Dodatni problem za Nexe se pojavio kada je već u 37. minuti treće isključenje zaradio Mrđenović, Löwen je od polovice drugog dijela potpuno preuzeo kontrolu nad rezultatom i otišao je do pobjede 27:25.

Predvodili su ga Jerry Tollbring sa sedam golova, a Andreas Palicka skupio je 11 obrana. Kod Nexea Halil Jaganjac zabio je sedam gholova, Tomislav Severec pet, a Moreno Car imao je 12 obrana.

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!