Rukomet

Šoštarić: 'Najgora i najteža skupina, cilj su pobjede nad Ukrajinom i potući se s ostalima'

Sportnet, Matej Kačan • četvrtak, 25.03.2021.
Šoštarić: 'Najgora i najteža skupina, cilj su pobjede nad Ukrajinom i potući se s ostalima'

Izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić je komentirao ždrijeb kvalifikacija za Europsko prvenstvo te je naglasio da je skupina vrlo teška...

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u pokušaj obrane bronce s Europskog prvenstva krenut će kvalifikacijama za sljedeći Euro 2022., a kvalifikacijska skupina nije nimalo laka. Hrvatska će u skupini 4 igrati protiv Francuske, Ukrajine i Češke.

Težak je to ždrijeb gdje su uz Francuskinje, koje su svladale Hrvatsku u polufinalu EP 2020., reprezentacije Češke i Ukrajine koje slove za ponajbolje ekipe treće i četvrte jakosne skupine. Ždrijeb je komentirao i izbornik Nenad Šoštarić.

"Najteža i najgora skupina koju smo mogli dobiti. O Francuskoj ne treba trošiti riječi. Češka je za tri klase iz tog treće pota ili šešira jača od svih i baš dođe nama. Igrale su jako dobro na Europskom prvenstvu u Danskoj i s jakim suparnicama gubile za pogodak ili dva. Imaju sjajne igračice, od Markete Jerabkove kao jednog od najboljih pucača na svijetu, Jane Knedlikove, Veronike Male, pa odličnih vratarki koje brane u Francuskoj. Ukrajina je nešto podmladila ekipu, ali tko zna kakav im je cilj, je li to početak stvaranja ekipe za Olimpijske igre u Parizu? Naš plan mora biti dvije pobjede s Ukrajinom, pa se potući s Češkom i Francuskom", poručio je izbornik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!