Nogomet

Dalić: 'Doživjeli smo poraz koji nas boli i sigurno je ostavio posljedice'

Branimir Korać • petak, 26.03.2021.
Dalić: 'Doživjeli smo poraz koji nas boli i sigurno je ostavio posljedice'
Foto: hns.family

Dosta kritika nakon poraza hrvatske nogometne reprezentacije u Sloveniji. Izbornik Zlatko Dalić preuzeo je krivicu na sebe i najavio promjene protiv Cipra...

Hrvatska je u Sloveniji izgledala loše i Zlatko Dalić toga je itekako svjestan. Od krivice ne bježi i preuzima je na sebe.

"Uvijek treba biti najbolji, to se od nas očekuje. Doživjeli smo poraz koji nas boli, težak je i sigurno je ostavio posljedice. Svjesni smo da nije bilo dobro te da zaslužujemo kritike, posebno ja. Moram poraditi na tome da se popravimo, moja ambicija je puno veća od onoga što sada igramo, sve kritike prihvaćam i preuzimam odgovornost. Da smo zabili gol na početku, bilo bi sve drugačije. Nedostajalo nam je ono što je jučer radio Portugal, moramo biti puno aktivniji, ići jedan na jedan, tražiti prodor, višak, nismo bili dobri, kritike prihvaćam."

Promjena u prvih 11 će biti, ne previše, ali sigurno je kako će od prve minute krenuti Ante Budimir.

"Vratit ćemo se Budimiru u špici. Kada su Slovenci dali gol, bilo je teže, vratit ćemo se tom susretavu s napadačem. Cipar će biti zgusnut i sigurno će igrati 5-4-1, moramo uzeti veći rizik i pokazati se kao viceprvaci svijeta."

Problem protiv Slovenije bio je i nedostatak energije i odlučnosti.

"Nedostajalo je više energije, prodora, to je bio problem. Nismo uzimali odgovornost i nismo ulazili u prazan prostor. Slovenija je više trćala od nas, nije problem u taktici, znali smo kako Slovenija igra. Izgubili smo, moramo to zaboraviti i okrenuti se Cipru. Šime će igrati, počet će od prve minute."

Cipar je proučen, Dalić upozorava kako nije bezazlen.

"Mi smo ih pogledali, u prošlim kvaliofikacijama su uzeli deset bodova, u prvih 11 imaju osam iz ciparske lige, jedan iz Frosinonea i jedan iz Ludogoreca. Njihova liga je i ispred HNL-a po koeficijentu, znači nije bezvezna. Moramo to ozbiljno shvatiti i ući u utakmicu kao da igramo protiv najboljih."

FOTO: Drago Sopta/HNS

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!