Nogomet

Bišćan: 'Nećemo kalkulirati, idemo na pobjedu protiv Švicarske'

Branimir Korać • subota, 27.03.2021.
Bišćan: 'Nećemo kalkulirati, idemo na pobjedu protiv Švicarske'
Foto: Pixsell

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju igra susret drugog kola grupne faze Europskog prvenstva, a protivnik je Švicarska koja je krenula pobjedom protiv Engleske...

Hrvatska u drugom kolu grupne faze nema pravo na kalkulacije, morat će po sva tri boda protiv Švicarske. Švicarska je iznenadila na startu i upozorila kako je težak protivnik.

"Svjesni smo da su nam šanse sada manje i da imamo manje opcija. U nekoj teoriji i neriješeno nas drži za prolaz, ali nećemo kalkulirati nego idemo na pobjedu pa ćemo vidjeti što će biti. Švicarci su protiv Engleske pokazali dosta, da su čvrsta i tvrda momčad, ravnopravni su bili Englezima, u agresiji i trci su se nametnuli što nisam očekivao. Znao sam da su dobri, ali nisam vjerovao da će Engleze limitirati na jednu polupriliku", kaže Igor Bišćan.

Bit će promjena i u sastavu i u sustavu.

"Bit će promjena, moramo tražiti pobjedu, postaviti se drugačije. Imali smo plan biti defenzivniji i uhvatiti Portugal na krivoj nozi, čak smo imali i dovoljno situacija. Promijenit ćemo sustav, možda i kojeg igrača."

Bišćan kaže kako je atmosfera u reprezentaciji i dalje dobra te da igrači nisu potonuli.

"Dečki su ok, nije bilo razloga da previše negativno dožive taj poraz. Rekao sam im što je trebalo reći, dali su sve od sebe, moja odluka je bila odigrati kako smo odigrali jer sam mislio da tako imamo najviše šanse. Nema razloga da budu negativni, ako realnije sagledamo stvari, izgubili smo samo 1:0, nismo deklasirani, ne smijemo zaboraviti protiv koga smo igrali. Većina naših bi tek trebala doći na tu razinu. Taj poraz nije tragičan, vidim na igračima da su svjesni toga i da imamo šanse sutra doći do prve pobjede."

Skupšina je teška i izjednačena.

"Nisam siguran da mogu reći da je Portugal najbolji. Englezi i Švicarci su odigrali jako ozbiljnu utakmicu, čvrsto i taktički jako disciplinirano. Švicarci su me stvarno iznenadili, trebat će vidjeti kako će se Portugal nositi sa Švicarskom i Engleskom, bit ćemo pametniji nakon drugog kola, grupa je jako teška, nivo protivnika je izrazito visok, trebat će odigrati jako dobro ako želimo bodove."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!