Automoto

Verstappen nastavio dominaciju za pole position u Bahreinu, Mercedesi iza njega

Matej Kačan • subota, 27.03.2021.
Verstappen nastavio dominaciju za pole position u Bahreinu, Mercedesi iza njega

Na kvalifikacijama za prvu utrku nove F1 sezone, VN Bahreina je slavio Max Verstappen koji je tako ostvario najave sjajne forme na testiranjima i treninzima. Iza njega su se smjestila dva Mercedesa...

Odrađene su i kvalifikacije za VN Bahreina kojom će se otvoriti nova sezona Formule 1, a uvjerljivo najbolji opet je bio Max Verstappen u Red Bullu. Nastavak je to sjajnog vikenda za Red Bull koji je najbrži bio i u petak na treninzima i na testiranjima i najava je to tijesne borbe za naslov prvaka.

Sergio Perez nije bio tako dobar kao momčadski kolega te je ispao u drugom krugu i krenut će s 11. mjesta, a iza Verstappena su se smjestila dva Mercedesa. No, Hamilton je za Nizozemcem zaostao tek nešto manje od četiri desetinke i Verstappen je mnogo brži.

Treći je Valtteri Bottas, a sjajnu formu i napredak Ferrarija potvrdio je Charles Leclerc četvrtim mjestom. Peti je Pierre Gasly u AlphaTauriju, a iza njega su dva McLarena. Povratnik Fernando Alonso je završio deveti u novom ruhu Renaulta, Alpineu.

Najveće razočaranje definitivno je Aston Martin i Sebastian Vettel koji je u svojoj novoj ekipi završio tek na 18. mjestu, ispred dva Haasa.

Formula 1, VN Bahreina, kvalifikacije:
1. Max Verstappen (Red Bull) 1:28.997
2. Lewis Hamilton (Mercedes) +0.388
3. Valtteri Bottas (Mercedes) +0.589
4. Charles Leclerc (Ferrari) +0.681
5. Pierre Gasly (AlphaTauri) +0.812

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!