Nogomet

Turska na neutralnom terenu deklasirala Norvešku, Nizozemska se vratila pobjedom

Matej Kačan • subota, 27.03.2021.
Turska na neutralnom terenu deklasirala Norvešku, Nizozemska se vratila pobjedom

Osim susreta Hrvatske i Cipra, u drugom terminu kvalifikacija za SP 2022. u subotu su odigrane još tri utakmice. Bjelorusija je svladala Estoniju, a fantastičnu formu je nastavila i Turska koja je deklasirala i Norvešku...

Fantastičnu igru koju je prikazala protiv Nizozemske u prvom kolu, Turska je ponovila i protiv Norveške kojoj je potpuno otupjela oštricu te je lako slavila s 3:0. Tako je nakon dva kola u skupini G rasplet potpuno neočekivan: sa šest bodova su na vrhu Crna Gora i Turska, a iza njih su Nizozemska i Norveška.

Turska je vrlo brzo došla do prednosti protiv Norvežana, već u četvrtoj minuti zabija Ozan Tufan, a u 26. je Alexander Sorloth propustio priliku za izjednačenje jer je pogodio vratnicu. U 28. je zato Turska povisila, zabio je Caglar Soyuncu nakon udarca iz kuta.

U ranijoj fazi drugog dijela Turska je stigla i do 3:0 protiv grogirane Norveške, Calhanoglu je poslužio Tufana koji zabija svoj drugi gol, a noćna mora za Norvešku postaje još gora u 80. kad je Kristian Thorstvedt dobio crveni karton.

U drugom susretu u istom terminu se Nizozemska vratila pobjedom nakon šoka protiv Turske. Steven Berghius sjajnim udarcem u 32. minuti te Luuk de Jong u 69. minuti su pogađali za pobjedu Nizozemaca.

U skupini E je Bjelorusija odigrala svoju prvu utakmicu i došla je do prve pobjede. Bjelorusi su ugostili Estoniju te su joj nanijeli drugi poraz u golijadi s 4:2. Povela je Estonija preko Aniera u 31. minuti, a izjednačio je Lisakovich iz kaznenog udarca u 45. minuti.

Početkom drugog dijela Anier drugim golom vraća prednost Estoniji, no u posljednjih pola sata Bjelorusi zabijaju tri gola i preokreću. Otvorio je Kendysh u 64., nastavio Savitskiy, a završio Lisakovich svojim drugim golom.

Kvalifikacije za SP 2022.:
Bjelorusija - Estonija 4:2
Nizozemska - Latvija 2:0
Norveška - Turska 0:3

SP 2022., kvalifikacije, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Bjelorusija4:2Estonija
Češka1:1Belgija
1Češka 27:3+44
2Belgija 24:2+24
3Bjelorusija 14:2+23
4Wales 11:3-20
5Estonija 24:10-60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!