Nogomet

Dalić: 'Teška utakmica, nije bilo uvjerljivo, ali tri boda su najvažnija'

Jan Šneler • subota, 27.03.2021.
Dalić: 'Teška utakmica, nije bilo uvjerljivo, ali tri boda su najvažnija'
Foto: Pixsell

Premda je Hrvatska svladala Cipar (1:0) i konačno uspjela sačuvati praznu mrežu, izbornik Zlatko Dalić nije bio oduševljen igrom svoje momčadi...

Premda ne treba biti prestrog prema izborniku i igračima, također treba jasno istaknuti da Hrvatska protiv Cipra nije djelovala lepršavo i kvalitetno. Sam izbornik Zlatko Dalić istaknuo je da je očekivao puno više i da toga, bez obzira na pobjedu, mora biti u budućnosti.

"Teška utakmica, igrali smo dosta u grču. Nakon prvog gola, nismo uspjeli dati drugi gol koji bi nas opustio. Ovako smo bili stalno napeti i u stresu, da se ne dogodi neki odbijanac ili kontra. Nije bilo uvjerljivo kao što sam očekivao, ali tri boda su najvažnija", rekao je Dalić.

Vatreni su bili bolji nego protiv Slovenije, kontrolirali tijek susreta, bili agresivniji, ali nedostajalo je igre u završnici. Preciznosti nije bilo, pravih prilika također malo i na tome Dalić mora raditi.

"Bili smo u posjedu, pokušavali preko centaršuteva. Borili smo se, igrali čvrsto, ali nedostaje taj napadački dio koji je bio loš. Nedostaje nam završnica i koji pogodak više", dodao je izbornik.

Slijedi susret s Maltom i to je definitivno utakmica u kojoj će Dalić rotirati još više, odmoriti neke igrače koji su odigrali obje utakmice. Također, to je susret u kojem su već upisana tri boda i Hrvatska bi trebala što prije riješiti susret i napuniti mrežu protivnika.

"Vrijeme je za tri boda protiv Malte. Možda nekada dojam ne treba biti dobar nego bodovi. Moramo biti puno bolji, puno kvalitetniji, naročito kada igramo protiv ekipa koje su slabije i inferiorne", zaključio je Dalić.

Istaknimo za kraj kako je izbornik rekao da je Šime Vrsaljko izašao na poluvremenu zbog umora i nespremnosti da odigra dvije utakmice u nizu u komadu. Ne radi se o nikakvoj ozljedi i Dalić je istaknuo da mora dozirati hrvatskog beka.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!