Nogomet

Bišćan: 'Zasluženo smo slavili, pobjeda nam puno znači na psihološkom planu'

Jan Šneler • nedjelja, 28.03.2021.
Bišćan: 'Zasluženo smo slavili, pobjeda nam puno znači na psihološkom planu'
Foto: Pixsell

Nakon povijesne pobjede na europskim prvenstvima, izbornik mlade hrvatske reprezentacije Igor Bišćan bio je zadovoljan pristupom svojih igrača mada je napomenuo da si Hrvatska više ne smije dozvoliti ovakvu završnicu...

Pobjedom protiv Švicarske, Hrvatska ne samo što je konačno upisala prvu pobjedu u povijesti nego je uspjela anulirati poraz od Portugala i zakomplicirala situaciju u skupini. Mladi Vatreni odigrali su sjajnih 80-ak minuta, a ni onaj pad u koncentraciji u završnici nije ih stajao punog plijena.

"Puno toga se dogodilo, drama na kraju. Dobro smo otvorili, radili su nam kasnije probleme po desnoj strani. U drugom dijelu smo izašli visoko, nismo im dali da pripremaju napade. U drugom poluvremenu smo bili jako dobri, zabili dva gola i kontrolirali tijek susreta. Na kraju smo nažalost strepili da ne izgubimo dva boda", rekao je izbornik mlade selekcije Igor Bišćan.

Pobjeda je ostvarena, to je bio primarni cilj, ali sada slijedi ogled s favoriziranim Englezima. Englesku čeka još susret drugog kola protiv Portugala, ali ne treba dvojiti da ako Hrvatska odigra ovako dobru utakmicu, ovako požrtvovno, protivniku neće biti lako. Jasno, Bišćan vjeruje u to, ali se također nada da će imati na raspolaganju što više igrača.

"Vidjet ćemo s Majerom, on je bolje, danas je pošteđen s ciljem da ga sačuvamo za posljednju utakmicu. Imamo puno načetih, mnogo ih osjeća umor. Pobjeda će puno značiti na psihološkom planu, nekako ćemo se skupiti da u zadnjoj utakmici s Englezima ostavimo sve na terenu i da vidimo hoće li nam to biti dovoljno", dodao je Bišćan.

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!