Nogomet

Badelj: 'Ekipe poput Malte su se navikle braniti, ne raspadaju se kad prime gol'

Matej Kačan • ponedjeljak, 29.03.2021.
Badelj: 'Ekipe poput Malte su se navikle braniti, ne raspadaju se kad prime gol'

Protiv Malte bi u prvih 11 trebao početi i Milan Badelj koji je najavio susret te je naglasio da se ekipe koje su se navikle braniti ne raspadaju ni pri rezultatsko zaostatku...

Jedan od onih koji bi rotacijama i odmaranjem nekih prvotimaca protiv Malte trebao profitirati jest Milan Badelj kojeg po svemu sudeći očekuje mjesto u početnih 11 protiv Malte. Badelj je svjestan da Hrvatsku očekuje još jedan organiziran protivnik u niskom bloku i teška utakmica.

"Očekujemo takav tip utakmice, kakav nam se uglavnom i ponavlja. Od nas će se tražiti da mentalno budemo u utakmici 90 minuta i da inzistiramo na načinu za koji mislimo da je pravi da se probije taj bunker koji je kod nekih izražen, a kod nekih manje. No, traženje prostora, te dubine će biti minimalizirano s njihove strane, ali su to smjernice koje treba slijediti. No, u svakom trenutku utakmice moramo vratiti i pokazati zajedništvo koje nas je krasilo."

Igra nije bajna, ali je važno da je momčad toga svjesna i da nema zavaravanja. Postoji svijest o tome i želja da se igra poboljša i svi to očekuju već u utorak.

"U ovih par dana se osjetilo između nas da smo svjesni situacije i prezentacija koje smo pokazali i svjesni smo da to nije razina hrvatske reprezentacije i nivo na koji smo navikli. Svaki od nas prihvaća kritike na naš račun, to je nešto što je jako dobro, da smo svjesni da nije bilo dobro. Trebamo pronaći tu kompaktnost i zajedništvo na terenu i biti ekipa 90 minuta. A onda, hoće li se 'odblokirati' nakon 20 minuta protiv protivnika koji se brani i kad je u minusu, ili će se odblokirati u 60., bitno je da budemo ekipa u svakom trenutku."

Hrvatska već godinama protiv zatvorenih protivnika ne igra spektakularno i to već odavno nisu utakmice na kojima se popravlja gol razlika, kao što bi neki priželjkivali.

"Kad nam se ekipe zatvore, to nisu spektakli s nekakvom gol razlikom, osim San Marina 2016. koji mi je sad pao na pamet. To su tvrde utakmice u kojima je bitno postići prvi pogodak koji odredi ostatak. Bilo bi dobro da padne što prije, ali i ostale ekipe koje su se godinama navikle braniti i stajati duboko ne ulaze u paniku ni kad gube i ne raspadaju se. Na kraju to završi 2:0 ili 3:0, to je nešto što se može očekivati."

Badelj je ove sezone napokon standardan u Genoi nakon sezonu-dvije u drugom planu i bez utakmica, a momčad se u zadnje vrijeme podigla pa Milan ima mnogo razloga za zadovoljstvo.

"S obzirom na to kako je bilo, ni stanje na tablici nije loše u zadnja tri mjeseca i značajno smo podigli formu, kako ekipa, tako i ja i veselimo se nastavku prvenstva", završio je Miki.

FOTO: Drago Sopta/HNS

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!