Nogomet

Dalić: 'Modrića ćemo odmoriti, protiv Malte moramo biti vrlo oprezni'

Matej Kačan • ponedjeljak, 29.03.2021.
Dalić: 'Modrića ćemo odmoriti, protiv Malte moramo biti vrlo oprezni'

U posljednjoj najavi pred utakmicu s Maltom, hrvatski izbornik se osvrnuo na stanje u ekipi i formu suparnika, a najavio je i neke promjene u sastavu...

Hrvatski izbornik Zltako Dalić je najavio susret protiv Malte kojim će Hrvatska zaključiti prvi prozor kvalifikacija za SP 2022. Traži se šesti bod i to je jedino važno, a izbornik je svjestan toga da forma Hrvatske nije dobra i da će na Rujevicu istrčati vrlo ozbiljan i koncentriran protivnik.

"Čeka nas utakmica iz koje mi tražimo tri boda jer smo favoriti i bolji u svim segmentima nogometne igre. Protivnik nam probleme može napraviti u borbenosti, zalaganju i da bude takav dok god im je rezultat pozitivan. Ne smijemo ih podcijeniti, vodili su Slovačku 2:0 i imali su s Rusijom aktivan rezultat do 90. minute i bit će potrebna maksimalna ozbiljnost."

Promjene u sastavu su očekivane, a najviše će se ticati vezne linije te bočnih igrača.

"Odmorit ćemo neke igrače, neki su premoreni s dvije maksimalne utakmice u par dana. Radi se sigurno o Modriću koji će biti na klupi, vidjet ćemo što će biti s Perišićem i Brozovićem, razmišljamo da tu stavimo igrače s manjom potrošnjom koji će početi utakmicu, ali ne zato što podcjenjujemo suparnika, već zato što su se neki igrači potrošili i bolje je da krenu neki svježiji", kazao je izbornik, pa odgovorio na pitanje o obrambenoj liniji te situaciji u vrhu napada:

"Krenut ćemo s Juranovićem i Melnjakom, Barišić i Šime su se dosta potrošili. Kramarić je krivo stao čim je ušao protiv Cipra i bio je neupotrebljivi tih pola sata, nije mogao pa smo ga pustili doma da se liječi i vrati u klub zdrav. Počet će Budimir, osim njega nemamo klasičnog napadača i on je to rješenje u 4-2-3-1. Od četiri stopera ćemo vidjeti tko je u najboljem stanju, ali tko god bude igrao će morati dati maksimum jer nismo u stanju da smo puni samopouzdanja i puni sigurnosti pa ćemo morati biti vrlo oprezni."

Za razliku od Cipra, Malta uz čvrst blok ima i dimenziju prema naprijed te je u prva dva susreta dala tri pogotka, što je tri puta više od hrvatskog učinka.

"Oni su Slovake vodili 2:0 i očito je da ih je protivnik u početku podcijenio. Imaju sjajno desno krilo, brz igrač iz Nigerije koji jako ide prema naprijed. Dali su dva prekrasna gola Slovacima, Rusima su pravili probleme i dali gol, tako da moramo biti maksimalno angažirani i tražiti pobjedu. Očekujemo da igra bude bolja, kvalitetnija i protočnija. Nadam se da ćemo utakmicu privesti kraju sa što manje nervoze i problema", kazao je Dalić

Modrić će, dakle, početi na klupi, ali hoće li ipak upisati 136. nastup, pa i na nekoliko minuta s klupe?

"To ćemo dogovoriti s Lukom, sve će ovisiti o situaciji. Nadam se da neće trebati ulaziti, odigrao je dvije po 90 minuta i već za vikend ga čeka utakmica s Realom, ali je meni najvažnija reprezentacija i pobjeda te ću ga koristiti ako budem trebao", zaključio je izbornik.

FOTO: Drago Sopta, HNS

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!