Tenis

Sevastova ipak zaustavila Konjuh u osmini finala Miamija

Matej Kačan • ponedjeljak, 29.03.2021.
Sevastova ipak zaustavila Konjuh u osmini finala Miamija

Bajka hrvatske tenisačice Ane Konjuh ipak je zaustavljena u osmini finala Miamija. Hrvatica je nakon tri godine nanizala tri pobjede na velikom turniru, ali je ovaj put bolja od nje bila Anastasija Sevastova...

Iako je pružila veliki otpor i borbu, hrvatska tenisačica Ana Konjuh ipak neće u četvrtfinale ATP turnira u Miamiju. U dva seta, ali vrlo neizvjesna i duga je bolja bila Latvijka, 57. igračica svijeta Anastasija Sevastova.

Meč je trajao sat i 42 minute te je bio prepun break lopti, preokreta i izgubljenih servisa na obje strane, ali je u ključnim trenucima Sevastova ipak bila bolja i smirenija na servisu Konjuh te je oba seta prelomila na svoju stranu. Konjuh je platila danak brojnim dvostrukim pogreškama (11) te samo 46 posto osvojenih poena na prvom servisu.

Sevastova je u meč krenula sjajno, radi dva breaka i odmah ima 3:0. Konjuh se trgnula oduzetim servisom za 3:1, ali se odmah Sevastova vraća na 4:1 i dva breaka prednosti, i to u maratonskom gemu koji je imao čak 17 poena i četiri break lopte za Latvijku.

Nakon toga se događa i drugi prijelomni trenutak prvog seta. Nakon što je teškom borbom izgubila servis, Konjuh radi 0:40 i na pragu je povratka na 4:2 i nove šanse. No, Sevastova je to spasila, povela s 5:1, a onda napravila još jedan break za 6:1 iako je set trajao 40 minuta.

Drugi set počinje vrlo slično. Sevastova uzima svoja dva servisa, ali i opet jedan maratonski na servisu Konjuh, ovaj put nakon čak 25 poena te opet ima 3:0. No, slijedi novi povratak, ali i razmjena breakova. Od 3:1 do 5:4 se igra pet gemova u nizu gdje nije obranjen početni udarac i u takvom ritmu Konjuh nadoknađuje zaostatak te dolazi do 5:5.

U ključnom trenutku je servis ipak opet zadrhtao. Konjuh je servirala za 6:6 i šansu za povratak u meč u tie-breaku, ali Sevastova radi 15:40 te koristi prvu meč loptu za 7:5 i teško izborenu pobjedu. Unatoč svemu, Konjuh svoj tjedan u Miamiju može označiti vrlo uspješnim jer se na velika vrata vratila nakon oko tri godine pauze bez WTA pobjede.

Sigurno će osvojeni bodovi i plasman među 16 najboljih donijeti i značajan skok na WTA ljestvici na kojoj je Ana bila 338. prije početka turnira.

WTA Miami, osmina finala:
Anastasija Sevastova (Latvija) - Ana Konjuh (Hrvatska, WC) 6:1, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!