Tenis

Mektić i Pavić bez problema do četvrtfinala Miamija

Matej Kačan • ponedjeljak, 29.03.2021.
Mektić i Pavić bez problema do četvrtfinala Miamija

Hrvatski teniski par Nikola Mektić i Mate Pavić nastavlja sa sjajnim igrama pa je tako bez većih problema ušao u četvrtfinale turnira u Miamiju...

Nikola Mektić i Mate Pavić bez većih problema su se plasirali u četvrtfinale turnira u Miamiju. Drugi nositelji u konkurenciji parova su za samo sat i pet minuta igre svladali domaću kombinaciju koju čine Taylor Harry Fritz i John Isner.

Hrvati su Amerikacima dopustili po četiri gema svakom setu i nikakvih poteškoća nije bilo za jedne od favorita turnira i par koji ove sezone definitivno spada u sam vrh svjetskog tenisa. Najbolju priliku su Fritz i Isner imali pri 2:1 u prvom setu kad su imali break loptu.

No, Mektić i Pavić su spasili to te su odmah oduzeli servisi odjurili na 4:2, a onda i na 6:4 za prvi set. U drugom setu su Hrvati odmah napravili pritisak na protivnički servis pa u prvom gemu propuštaju break loptu, ali su sigurni u trećem za 2:1, a onda i 3:1.

Najveći problem bio je pri 3:2 kad su Isner i Fritz krenuli s 15:40 te imaju tri lopte za povratak u set, ali Pavić i Mektić nadoknađuju i to te mirno privode meč kraju. U četvrtfinalu će s druge strane stajati Miomir Kecmanović i Aisam Ul Haq Qureshi.

ATP Miami, osmina finala:
M. Pavić/N. Mektić (Hrvatska, 2) - T. Fritz/J. Isner (SAD) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!