Tenis

Tsitsipas i Sonego upotpunili osminu finala Miamija

Matej Kačan • utorak, 30.03.2021.
Tsitsipas i Sonego upotpunili osminu finala Miamija

Pod okriljem noći po hrvatskom vremenu su odigrana još dva susreta trećeg kola ATP turnira u Miamiju te je upotpunjen ždrijeb osmine finala. Posljednji par činit će Stefanos Tsitsipas i Lorenzo Sonego...

I u posljednja dva meča ponedjeljka u noći na utorak su slavili favoriti u Miamiju. Posljednji par osmine finale čine Lorenzo Sonego i Stefanos Tsitsipas koji su ispoštovali svoje nositeljstvo te su se plasirali među 16 najboljih.

Drugi nositelj Tsitsipas je imao nešto teži posao protiv Keija Nishikorija kojeg je riješio u tri seta, a posebno je impresivan bio u odlučujućem trećem. Grk je sjajno krenuo u meč, odmah je napravio 3:0 i ta je prednost dovoljna za 6:3 u prvom setu, a Japanac uzvraća istom mjerom u drugom.

No, drugi nositelj nije dozvolio dramu i iznenađenje. U treći set opet kreće s tri gema u nizu, a onda radi još jednu takvu seriju pri 3:1 i vrlo sigurno završava meč. Protiv njega će igrati talijanski tenisač Lorenzo Sonego koji je igrao protiv 113. igrača svijeta, Daniela Galan Riverosa.

Sonego je kao 24. nositelj bio siguran u dva seta, iako je prvi bio dosta tijesan i dug te je riješen tek u tie-breaku s 8:6 u korist favorita. U drugom setu je ipak Sonego stigao do breaka viška i slavio je sa 6:3.

ATP Miami, treće kolo:
Lorenzo Sonego (Italija, 24) - Daniel Galan Riveros (Kolumbija) 7:6, 6:3
Stefanos Tsitsipas (Grčka, 2) - Kei Nishikori (Japan, 28) 6:3, 3:6, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!