Tenis

Rubljov na Čilića, Hurkacz iznenadio Šapovalova

Matej Kačan • ponedjeljak, 29.03.2021.
Rubljov na Čilića, Hurkacz iznenadio Šapovalova

Marin Čilić saznao je svog suparnika u osmini finala ATP turnira u Miamiju. Čilić će za plasman među osam najboljih igrati protiv Andreja Rubljova...

Ruski tenisač, četvrti nositelj turnira u Miamiju Andrej Rubljov igrat će protiv Marina Čilića u osmini finala turnira. Rubljov je u drugom kolu lako riješio 29. nositelja, Mađara Martona Fucsovicsa.

Rubljov je Mađaru dozvolio samo tri gema i cijeli meč je trajao ispod sat vremena. 6:2 i 6:1 bilo je dovoljno u 54 minute i njegova forma je dovoljno upozorenje za Čilića koji će morati podsjetiti na stare dane ako želi među osam najboljih.

Najveće iznenađenje dana priredio je Hubert Hurkacz koji je izbacio šestog nositelja, Denisa Šapovalova. Poljak je u prvom setu spasio tri break lopte prije nego što je oduzeo prvi servis i uzeo prvi set, dok je drugi riješio u tie-breaku.

Uz nešto više borbe i problema, ali ipak u dva seta je svoje obveze odradio Miloš Raonić koji je za sat i 40 minuta svladao Uga Humberta. Posebno je naporan bio drugi set u kojem je Raonić uzeo break tek za 6:5.

Vrlo siguran je bio i Diego Schwartzman. Argentinac, peti nositelj turnira je sa 6:1 i 6:4 svladao Francuza Adriana Mannarina, dok je Sebastian Korda "na domaćem terenu" svladao Aslana Karaceva te je s 87. mjesta na ATP ljestvici ušao među 16 najboljih.

ATP Miami, treće kolo:
Miloš Raonić (Kanada, 12) - Ugo Humbert (Francuska, 20) 6:4, 7:5
Hubert Hurkacz (Poljska, 26) - Denis Šapovalov (Kanada, 6) 6:3, 7:6
Andrej Rubljov (Rusija, 4) - Marton Fucsovics (Mađarska, 29) 6:2, 6:1
Diego Schwartzman (Argentina, 5) - Adrian Mannarino (Francuska, 25) 6:1, 6:4
Sebastian Korda (SAD) - Aslan Karacev (Rusija, 17) 6:3, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!