Tenis

Barty nadvisila Azarenku, Svitolina okrenula Kvitovu, Osaka i Sabalenka uvjerljive

Matej Kačan • utorak, 30.03.2021.
Barty nadvisila Azarenku, Svitolina okrenula Kvitovu, Osaka i Sabalenka uvjerljive

U osmini finala Miamiju u ženskoj konkurenciji nije bilo prevelikih iznenađenja, a glavne favoritkinje turnira su svoj posao odradile kako treba. Tako su prve dvije nositeljice Ashleigh Barty i Naomi Osaka osigurale svoje mjesto u osam najboljih...

Prva tenisačica svijeta i prva nositeljica u Miamiju, Australka Ashleigh Barty igrat će u četvrtfinalu turnira. Barty je u tri seta svladala Viktoriju Azarenku u meču koji je bio specifičan te je svaki set ponudio drukčiju priču te je uvjerljivo pripao na jednu ili drugu stranu.

Barty je sjajno krenula i prvi set uzima sa 6:1, ali Bjeloruskinja odgovara istom mjerom. Očekivala se drama i tijesan treći set, ali Australka radi sjajan posao i sigurno sa 6.2 dovršava posao.

Posebno zanimljiv i dramatičan meč je bio između Petre Kvitove i Eline Svitoline. Peta i deveta nositeljica susrele su se već u osmini finala i ponudile su meč vrijedan njihovog renomea te je prava šteta što smo ostali bez Kvitove u tako ranoj fazi.

Čehinja je krenula sjajno, prvi set je uzela sa 6:2 te je u drugom bila na najboljem putu da dođe do tie-breaka i na sedam poena do pobjede, ali je onda u ključnom trenutku izgubila servis pri 5:5 te je Svitolina izjednačila u setovima. Svitolina u treći set kreće sjajno, radi 3:0, ali se Kvitova vraća.

Osvojila je četiri gema u nizu i preuzela prednost, ali onda slijedi nova drama i nova razmjena breakova za 5:4 i 5:5. No, opet je u ključnom trenutku Svitolina bila bolja na suparničkom servisu pa radi još jedan break za 6:5 i slavi sa 7:5.

Druga nositeljica Naomi Osaka je bila vrlo sigurna protiv Elise Mertens u dva seta, a još sigurnija je bila Arina Sabalenka koja je Vondroušovoj dozvolila samo tri gema u cijelom meču. Maria Sakkari je u tie-breaku trećeg seta napokon slomila Jessicu Pegulu za 2-1.

Svoje mjesto u četvrtfinalu su mečevima u noći izborile i Sorribes Tormo te Bianca Andreescu koje su u tri seta svladale Ons Jabeur, odnosno Garbine Muguruzu.

WTA Miami, osmina finala:
Ashleigh Barty (Aus/1) - Victoria Azarenka (Bje/14) 6:1, 1:6, 6:2
Arina Sabalenka (Bje/7) - Marketa Vondroušova (Češ/19) 6:1, 6:2
Elina Svitolina (Ukr/5) - Petra Kvitova (Češ/9) 2:6, 7:5, 7:5
Naomi Osaka (Jap/2) - Elise Mertens (Bel/16) 6:3, 6:3
Maria Sakkari (Grč/23) - Jessica Pegula (SAD, 29) 6:4, 2:6, 7:6
Sara Torribes Tormo (Špa) - Ons Jabeur (Tun/27) 6:4, 0:6, 6:1
Bianca Andreescu (Kan/8) - Garbine Muguruza (Špa/12) 3:6, 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!