Automoto

Alonso u Bahreinu odustao zbog - vrećice za sendvič

Matej Kačan • utorak, 30.03.2021.
Alonso u Bahreinu odustao zbog - vrećice za sendvič

Otkriven je i razlog zbog kojeg se u Bahreinu Fernandu Alonsu dogodilo pregrijavanje kočnica i odustajanje. Naime, u kočnom tunelu je zapela vrećica za sendvič...

Povratničku utrku Fernanda Alonsa u Formuli 1 neslavno je prekinulo odustajanje u Bahreinu zbog pregrijavanja kočnica, a otkriven je poprilično bizaran razlog tog problema. Naime, u kočni kanal njegovog Alpinea je zapela - vrećica za sendvič.

Alonso je do tog trenutka uživao u jako dobrom vikendu jer je kvalifikacije odradio vrlo dobro te je bio na devetom mjestu, a dosta je i nadmašio momčadskog kolegu Estebana Ocona. I u utrku je Alonso krenuo dobro, borio se za deseto mjesto i bodove, a onda je morao odustati u 32. od 56 krugova.

Alonsu je na team radiju javljeno da mora u boks i odustati zbog pregrijavanja kočnica, a šef Alpinea arcin Budkowski je nakon utrke otkrio taj, vrlo nesretan i bizaran razlog koji su Alonsu i momčadi izbili prve bodove u novom ruhu.

"Vrećica u kojoj je bio omotan sendvič zapela je za stražnji kočni kanal, što je uzrokovalo pregrijavanje i štetu samim kočnicama. Morali smo povući bolid iz utrke iz sigurnosnih razloga, što je bila prava šteta s obzirom na to koliko je Fernando dobro izgledao", kazao je izvršni direktor momčadi koju smo do ove sezone poznavali kao Renault.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!