Nogomet

Bistrović: 'U svakoj utakmici odlučuju detalji, tako će biti i s Engleskom'

Matej Kačan • utorak, 30.03.2021.
Bistrović: 'U svakoj utakmici odlučuju detalji, tako će biti i s Engleskom'
Foto: Pixsell

Vezni igrač U-21 reprezentacije Kristijan Bistrović najavio je susret protiv Engleske u kojem će reprezentacija tražiti povijesni prolazak skupine na Euru...

Jedna od najvećih uzdanica Igora Bišćana na ovom Europskom prvenstvu je Kristijan Bistrović. Veznjak moskovskog CSKA na posudbi u Turskoj je odradio jednu od najvećih minutaža u ekipi na prvenstvu i ima maksimalno povjerenje izbornika, a novinarima je najavio susret s Engleskom u koji Hrvatska ulazi nakon pobjede nad Švicarcima.

"Sigurno da je pobjeda podigla raspoloženje, ali nismo potonuli ni nakon Portugala jer smo i prije prve utakmice znali da možemo protiv svakog, vjerovali smo da možemo proći nakon prve utakmice. Dobro smo ušli u utakmicu, na kraju smo komplicirali, ali smo ostvarili povijesnu pobjedu i sad smo fokusirani samo na Englesku", kazao je Bistrović

Englezi sigurno imaju veliki motiv za pobjedom jer su razočarali u prve dvije utakmice i napravit će sve da to promijene.

"Sigurno je da su podbacili, sigurno je veliko razočarenje da nisu osvojili bod jer su bili favorit grupe i jedan od favorita prvenstva. Pokazalo se koliko je grupa kvalitetna, Švicarci i Portugalci su ih dobili, ali nas to ne smije zavarati. Većina tih igrača ipak igra Premier ligu i standardni su u klubovima. Čeka nas tvrda i teška utakmica, ali vjerujemo u nas."

Bistrović je jedan od onih s najvećom minutažom na prvenstvu, ali usprkos naporima ne osjeća umor kad je ulog ovako velik i prilika je povijesna.

"Sigurno je naporno, ali nakon korona pauze prije godinu dana se praktički cijelo vrijeme igra u ritmu srijeda-nedjelja, praktički bez treninga i svi smo navikli. Nitko ne osjeća umor, pogotovo kad igraš za reprezentaciju i kad su ovako važne utakmice na prvenstvu", kazao je.

Prvenstvo je jako izjednačeno, već su prva dva kola pokazala da svatko može dobiti svakog. U utakmicama odlučuju najsitniji detalji koji čine razliku.

"To je skup najboljih reprezentacija i u svakoj utakmici odlučuju najsitniji detalji, pogreška-dvije koje dovedu do gola i tako će biti i sutra. Oni će biti motivirani da poprave dojam, ali sigurno neće biti motiviraniji od nas jer znamo koju priliku imamo i ostavit ćemo sve na terenu", kazao je Bistrović.

U isto vrijeme se igra i susret Portugala i Švicarske na kojem će biti jedno oko jer Hrvatska ne ovisi sama o sebi. No, Vatreni moraju obaviti svoj dio posla i pobijediti.

"Ima milijun kombinacija, ali se ne treba opterećivati s tim. Trebamo ići po pobjedu, odraditi svoj dio posla i vidjeti kako će se rasplesti situacija."

Zadnje minute protiv Švicarske su bile jako teške nakon što se prednost skoro prosula, a na posebnim su mukama bili igrači u obrani. Kristijan je opisao te trenutke.

"Sigurno je bilo malo panike, ali smo pokušali jedni druge podići da ne dobijemo još jedan gol i ne prospemo sve što smo radili. Žao nam je da smo zakomplicirali, ali nam je drago što smo izdržali kad smo se već doveli u te probleme i da smo uzeli pobjedu", zaključio je Bistrović.

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!