Tenis

Barty bolja od Sabalenke nakon velike borbe, Svitolina uvjerljiva

Matej Kačan • srijeda, 31.03.2021.
Barty bolja od Sabalenke nakon velike borbe, Svitolina uvjerljiva

Odigrana su prva dva četvrtfinala ATP Miamija u ženskoj konkurenciji, a svoj su posao obavile favoritkinje u mečevima. Ashleigh Barty je u tri seta nadvisila Arinu Sabalenku, dok je Elina Svitolina bila sigurna protiv Anastasije Sevastove...

Prva igračica svijeta Ashleigh Barty igrat će polufinale Mastersa u Miamiju. Australka je u velikoj i teškoj bitki u tri seta uspjela svladati Arinu Sabalenku koja je u meč ušla u jako dobroj formi i dosta je namučila svjetski broj jedan.

Meč je trajao, za ženski tenis vrlo dugih, dva i pol sata, a u prvom setu je Barty spasila 0:40 na svom servisu pro 3:2 za Bjeloruskinju, a onda je sama napravila break za 5:4 i slavlje u prvom setu. U drugom je setu borba još veća i sve se rješava u tie-breaku gdje je Sabalenka uzvratila sa 7:5.

U trećem setu opet je bila dovoljna tek jedna lopta koju je Barty iskoristila za 5:3 i pobjedu te plasman u polufinale u kojem će igrati protiv Eline Svitoline. Ona je imala nešto lakši posao protiv Anastasije Sevastove.

Peta nositeljica protiv 57. igračice svijeta nije imala problema te je slavila sa sigurnih 6:3 i 6:2 za tek sat i 10 minuta igre.

WTA Miami, četrvrtfinale:
Elina Svitolina (Ukrajina, 5) - Anastasija Sevastova (Latvija) 6:3, 6:2
Ashleigh Barty (Australija, 1) - Arina Sabalenka (Bjelorusija, 7) 6:4, 6:7, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!