Nogomet

Bišćan: 'Dečki su svojim zalaganjem i ponašanjem ovo zaslužili'

Jan Šneler • srijeda, 31.03.2021.
Bišćan: 'Dečki su svojim zalaganjem i ponašanjem ovo zaslužili'
Foto: Pixsell

Poraz od Engleske (1:2) Hrvatskoj nije pretjerano naštetio te se mlada hrvatska reprezentacija s jednom pobjedom i dva poraza plasirala u četvrtfinale Europskog prvenstva...

Rijetko kada ćete vidjeti trenera momčadi koji slavi nakon što je njegova momčad izgubila. Igor Bišćan nije večeras uopće razmišljao o porazu od Engleske nego se koncentrirao na požrtvovnu igru Hrvatske i plasmanu među najboljih osam.

"Dramatično, uzbudljivo i emotivno. Svi smo jako sretni. Imao sam osjećaj kako se utakmica bližila kraju, da smo zaslužili još jednu šansu. Svojim zalaganjem, pristupom i ponašanjem to su zaslužili", rekao je izbornik Hrvatske.

Pogodak koji je Hrvatskoj donio četvrtfinale postigao je Domagoj Bradarić, a izbornik je još jednom istaknuo kako je sretan zbog svih izabranika. Nakon svih problema oko ozljeda važnih prvotimaca, izbornik je napravio dobar posao premda igra možda nije uvijek bila na visokoj razini.

"Bradarić je napravio potez za pamćenje i odveo nas u četvrtfinale. Jako sam sretan zbog svih dečki, zbog nas u stožeru. Teško nam je bilo u pripremama, ali uspjeli smo proći u četvrtfinale", dodao je Bišćan.

Slijedi Španjolska čija momčad je prije dvije godine osvojila Europsko prvenstvo odigrano u Italiji i San Marinu. Ovoga puta bit će to jedna druga Španjolska, ali svejedno momčad koja je grupnu fazu zaključila s dvije pobjede i jednim remijom, bez primljenog pogotka. Bišćan ipak ne želi još razmišljati o utakmici koja je za točno dva mjeseca.

"Španjolska je uvijek jedan od favorita, neće biti jednostavno, ali nećemo sada o njima. Želimo uživati par dana u ovome sa dečkima i stožerom. Bit će vremena za Španjolsku, sada trebamo proslaviti", zaključio je izbornik.

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!