Nogomet

Danci sjajno odradili prvi krug kvalifikacija, visoke pobjede i Škota i Izraelaca

Branimir Korać • srijeda, 31.03.2021.
Danci sjajno odradili prvi krug kvalifikacija, visoke pobjede i Škota i Izraelaca

U skupini F odigrana su tri susreta trećeg kola, a ponovno su impresivni bili Danci koji su pregazili Austriju usred Beča...

Danska je savršeno odradila ovaj kvalifikacijski ciklus. Tri susreta i tri uvjerljive pobjede, a nakon što je s 2:0 slavila u Izraelu te zatim 8:0 protiv Moldavije, sada je u Beču pregazila Austriju s 4:0.

U Beču su dva četiri gola pala u razmaku od samo 15 minuta, a važnu ulogu u ovoj pobjedi imao je Andreas Skov Olsen koji je ušao u igru u 55. minuti, a golijadu započeo u 58. Joakim Maehle i Pierre-Emile Hojbjerg povisili su na 3:0, a Skov Olsen zaključio je priču golom za 4:0.

Nakon dva remija s Austrijom i Izraelom, hrvatski protivnik na Euru, Škotska, dočekala je laganu utakmicu. Na drugoj strani stajali su Farski Otoci koji su u Glasgowu lako svladani s 4:0.

Raspoložen je bio John McGinn koji je postigao prva dva pogotka na susretu, a nakon njega samo su Che Adams i Ryan Fraser dokrajčili goste i odveli Škotsku do visoke pobjede.

Moldavija je ugostila Izrael i odigrala s njim ravnopravnih 45 minuta, ali nakon ranog isključenja Iona Nicolaescua u drugom dijelu, Moldavija je potpuno pala i upisala novi visok poraz.

Domaćin je poveo golom Catalina Carpa u 29. minuti, a Izrael je izvukao remi na odmoru pogotkom Erana Zahavija u zadnjim trenucima prvog dijela. Nakon što je Nicolaescu u 50. minuti napustio igru, Izrael je golovima Manora Solomona, Munasa Dabbura i Bibrasa Natcha odjurio do pobjede.

Skupina F, treće kolo:
Austrija - Danska 0:4
Škotska - Farski Otoci 4:0
Moldavija - Izrael 1:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!