Košarka

Odličan nastup Bogdanovića u pobjedi Jazza, Sunsi ponizili Thunder

Branimir Korać • subota, 03.04.2021.
Odličan nastup Bogdanovića u pobjedi Jazza, Sunsi ponizili Thunder

Dvojica hrvatskih reprezentativaca noćas su bila u akciji u NBA ligi, Bojan Bogdanović odigrao je vrlo dobru utakmicu protiv Chicago Bullsa dok je Dario Šarić bio skromniji, ali je svejedno dao doprinos u pobjedi Sunsa protiv Thundera...

Utah Jazz ugostio je Chicago Bullse i upisao pobjedu 113:106. Jazzeri su imali kontrolu nad susretom, Bullsi su u završnici smanjili na minus tri, ali nisu se potpuno priključuje.

Ovo je Bullsima već šesti uzastopni poraz, a Jazzeri su upisali čak osmu uzastopnu pobjedu. Činilo se tijekom prvog poluvremena da će Jazzeri glatko slaviti, već tu su došli do dvoznamenkaste prednosti, ali propustili su već tada riješiti pitanje pobjednika.

U trećoj četvrtini Bojan Bogdanović imao je dobro razdoblje, ubacio je devet poena u seriji Jazzera 16:4 koja je odvela Utah na 78:66. Općenito je Bogdanović odradio dobru utakmicu, a upisao je i najviše skokova ove sezone, uhvatio ih je osam. Susret je završio sa 18 poena (7/11 za dva, 1/4 za tri, 1/1 slobodna), šest skokova je uhvatio u obrani te dva u napadu, a nije imao nijednu izgubljenu loptu.

Vrlo dobro odigrali su i Donovan Mitchell s 26 poena i pet asistencija te s po 19 poena Rudy Gobert (13 skokova) i Jordan Clarkson.

Kod Bullsa Thaddeus Young ubacio je 25 poena uz sedam skokova, a Zach LaVine 23 poena uz pet skokova.

Phoenix Sunsi su ponizili Oklahoma City Thunder i svladali su ga sa 140:103. To još i ne izgleda tako loše kao što je moglo biti, naime Sunsi su prvu četvrtinu dobili s 43:13 i činilo se da Thunder neće izbjeći težu katastrofu, posebno značajno oslabljen bez niza igrača.

Sunsi su kasnije vrijeme koristili za proširenu rotaciju i odmaranje onih koji igraju najviše, nije bilo potrebe za pretjerano forsiranje glavnih zvijezda kada je pitanje pobjednika rano riješeno.

Sunse su predvodili Devin Booker s 32 poena i pet asistencija te s po 17 poena Mikal Bridges, Chris Paul (pet skokova, 12 asistencija) i Cameron Johnson. Dario Šarić je za 17 minuta ubacio 11 poena (3/4 za dva, 1/5 za tri, 2/2 slobodna) uz tri skoka i dvije asistencije.

Kod Thundera Theo Maledon ubacio je 33 poena uz tricu 5/7 i pet skokova, a Aleksej Pokuševski dodao je 20 poena i pet skokova.

NBA:
Utah Jazz - Chicago Bulls 113:106
Phoenix Suns - Oklahoma City Thunder 140:103

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Dinko Bilich03.04.2021. u 14:43
    riješili paula,gallinarija,schrodera,adamsa. hill trejdan,horford zaleđen,dort i sga ozlijeđeni,a mladići igraju skroz dobro i treba im čestitati,a ne ovako ih nipodaštavati.al ti i ne pratip
    Dinko Bilich
  • Obrisan korisnik03.04.2021. u 10:40
    thunder su rasulo d ekipe
    Obrisan korisnik