Tenis

Hubert Hurkacz u tjednu iz snova osvojio turnir u Miamiju

Mihaela Bradovski • nedjelja, 04.04.2021.
Hubert Hurkacz u tjednu iz snova osvojio turnir u Miamiju

Poljak Hubert Hurkacz pobjednik je turnira u Miamiju. Hurkacz je u tjednu karijere u finalu bio bolji od Talijana Jannika Sinnera...

Hubert Hurkacz nastavio je seriju pobjeda u finalima. Treće finale na ATP Touru u karijeri i treća pobjeda Hurkacza, ovaj put ipak posebne težine.

Prvi put u karijeri došao je do finala na Masters 1000 turnirima, u Miamiju je igrao sjajno i u finalu imao za protivnika perspektivnog Talijana Jannika Sinnera. Hurkacz je bio bolji sa 7:6, 6:4.

Poljak je tijekom karijere već pokazao velik potencijal, pobjeđivao je u više navrata igraće iz Top 10, ali kontinuitet je ono što mu je nedostajalo, no u Miamiju razina njegove igre nije padala.

U finalu je bilo dosta borbe, U prvom setu izvukao se iz neugodne situacije kada je Sinner kod 6:5 imao servis za meč, ali Hurkacz je napravio break i uzeo set sa 7:4 u tie-breaku.

U drugom setu Hurkacz je krenuo sjajno i poveo s 4:0, Sinner je uzeo naredna tri gema, ali nije uspio potpuno se vratiti u meč.

Ovo je treća titula za Hurkacza, prvu je osvojio u Winston-Salemu 2019. godine finalnom pobjedom protiv Benoita Pairea, a drugu ove godine u Delray Beachu gdje je svladao Sebastiana Kordu.

ATP Miami, finale:
Hubert Hurkacz (Poljska, 26) - Jannik Sinner (Italija, 21) 7:6(4), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!