Tenis

Soonwoo i Delbonis sigurni u Marbelli kao nositelji

Matej Kačan • ponedjeljak, 05.04.2021.
Soonwoo i Delbonis sigurni u Marbelli kao nositelji

Teniska sezona se polako seli na zemlju kako stiže proljeće, a dio toga je i turnir u španjolskoj Marbelli. Turnir je započeo s četiri susreta prvog kola, a prvog dana su nositelji bili uspješni...

Argentinac Federico Delbonis, osmi nositelj turnira u Marbelli uspješno je krenuo u svoj put na ovom zemljanom turniru. Argentinac je u dva seta bio bolji od domaćeg predstavnika Roberta Carballesa Baene s 2-0 u setovima.

Prvi set je ponudio veći otpor Španjolca za 7:5, ali je u drugom Delbonis slomio otpor protivnika i slavio sa 6:1. Dosta teže od očekivanog je do drugog kola stigao sedmi nositelj, Korejac Kwon Soonwoo. On je igrao protiv Holgera Runea koji je stigao s pozivnicom.

Danac s 321. mjesta ATP ljestvice je zadao dosta problema Soonwoou te je drugi set uzeo sa 6:3, a treći odveo i do tie-breaka, ali je onda ipak presudila kvaliteta i nakon gotovo dva i pol sata tenisa je Soonwoo slavio s 2-1 u setovima.

I druga dva meča su otišla u tri seta. Francuz Lucas Pouille je poražen od Ricardasa Berankisa za gotovo tri sata igre, dok je Norbert Gombos preokretom nakon izgubljenog prvog seta svladao Juana Londera.

ATP Marbella, prvo kolo:
Federico Delbonis (Argentina, 8) - Roberto Carballes Baena (Španjolska) 7:5, 6:1
Norbert Gombos (Slovačka) - Juan Londero (Argentina) 6:7, 6:1, 6:3
Kwon Soonwoo (J. Koreja, 7) - Holger Rune (Danska, WC) 6:3, 3:6, 7:6
Ricardas Berankis (Latvija) - Lucas Pouille (Francuska) 6:4, 6:7, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!