Tenis

Ajduković preokretom do drugog kola u Splitu

Matej Kačan • utorak, 06.04.2021.
Ajduković preokretom do drugog kola u Splitu
Foto: Pixsell

Duje Ajduković je dobro krenuo na Challengeru u Splitu. Hrvatski se predstavnik plasirao u drugo kolo pobjedom nad Dustinom Brownom...

Hrvatski tenisač Duje Ajduković uspio je izboriti drugo kolo "na domaćem terenu" na Challengeru u Splitu. Ajduković je s pozivnicom stigao na turnir i kao protivnika u prvom kolu je ima njemačkog tenisača Dustina Browna.

Brown je kao 293. igrač na ATP tablici ušao u meč kao favorit, a nakon lako osvojenog prvog seta za Nijemca se činilo kako će to biti brzi kraj za Ajdukovića. Imao je Brown i 3:1 u drugom setu, ali onda slijedi veliki povratak i preokret.

Hrvatski tenisač je napravio dva breaka do kraja drugog seta te je izjednačio, a onda je s 4:2 došao u završnicu trećeg seta u kojoj se odvija drama. Ajduković je pri 5:3 imao servis za meč, a onda Brown radi 30:40 i ima prvu break loptu. Ajduković je okrenuo i na prednosti ima prvu meč loptu, a onda se situacija mijenja još dva puta dok Brown nije iskoristio treću break loptu u tom gemu za 5:4.

Nijemac je obranio servis za 5:5, ali pri 6:5 nije uspio ponoviti isto i izboriti tie-break. Ajduković je izborio još dvije meč lopte i iskoristio je drugu na prednosti, ukupno četvrtu za pobjedu i osminu finala. Tamo ga čeka šesti nositelj Blaž Rola.

Challenger Split, prvo kolo:
Duje Ajduković (Hrvatska, WC) - Dustin Brown (Njemačka) 2:6, 6.4, 7:5

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!