Tenis

Duje Ajduković zaustavljen u drugom kolu turnira u Splitu

Sportnet, Branimir Korać • četvrtak, 08.04.2021.
Duje Ajduković zaustavljen u drugom kolu turnira u Splitu

Nakon Nine Serdarušića, od Challengera u Splitu oprostio se i Duje Ajduković. On je u drugom kolu u dva seta poražen od šestog nositelja Slovenca Blaža Role...

Hrvatska je ostala bez predstavnika u singlu na Challengeru u Splitu. Nino Serdarušić i Duje Ajduković danas su poraženi u drugom kolu i nisu dohvatili četvrtfinale.

Ajduković je imao teži zadatak, njega je čekao šesti nositelj, 165. igrač svijeta Blaž Rola, koji ga je svladao u dva seta za sat i 50 minuta igre.

Hrvatski tenisač ušao je u meč dosta loše i Rola je lakše od očekivanja uzeo prvi set. Za to mu je trebalo svega pola sata, Ajduković je uzeo svoj prvi servis gem što mu je ujedno bio i jedini osvojeni gem u setu.

U drugom setu obojica su čvrsto držali scoj servis gem sve do 4:4. Tu Rola dolazi do breaka, ali Ajduković se ne predaje, spašava dvije meč lopte i vraća izgubljeni servis. Međutim nije osvojio svoj gem, ponovno je izgubio servis i ubrzo upisao poraz.

Rola je odigrao sjajan meč, jako je malo toga poklonio Ajdukoviću koji jednostavno nije imao dovoljno rješenja.

"Taktički sam loše ušao u meč, odabrao sam pogrešnu taktiku. Kasno sam shvatio što trebam raditi", priznao je Ajduković, što se pogotovo odnosilo na forhend ljevorukog Slovenca koji je bio nepogrešiv.

"Što god sam mu odigrao na forhend, čovjek bi mi vratio još brže. Pogotovo preko mog bekhenda" dodao je Duje.

Rola je servirao za meč kod 5:4 u drugom setu, imao i dvije meč-lopte, no najduži gem u susretu ipak je pripao našem tenisaču. U narednom gemu, kod 5:5, dogodila se sporna situacija. Na 15-0 Ajduković je bacio loptu u zrak za drugi servis, u tom trenutku sakupljač lopti je trčao natrag na svoju poziciju, zbog čega je sutkinja u stolcu zaustavila našeg igrača i dodijelila mu prvi servis. Rola se s tim nikako nije mogao pomiriti, ušao je u raspravu sa sutkinjom i pozvao supervizora koji je na koncu potvrdio njezinu odluku. Nakon nekoliko minuta pauze nastavio se gem u kojem je Duje imao 40-15, ali ga je nažalost izgubio. Nekoć vrlo uspješni sveučilišni tenisač u Americi iskoristio je drugi servis za meč i prošao u završnih osam.

"Nije to bilo korektno od Role. Situacija je bila jednostavna, a on je iz nje stvorio dramu. Dobio sam poen nakon toga tako da ne mogu reći da je to presudilo", rekao je Ajduković (ATP 308) koji, eto, nije uspio ponoviti lanjsko polufinale Split Opena. Idućeg tjedna imat će novu šansu.

Rola tako prolazi u četvrtfinale gdje će igrati protiv kvalifikanta Mirze Bašića koji je bez izgubljenog seta svladao Cema Ilkela i Robina Haasea.

Challenger Split, drugo kolo:
Blaž Rola (Slovenija, 6) - Duje Ajduković (Hrvatska, WC) 6:1, 7:5

FOTO: Luka Mladinić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!