Tenis

Ispali i zadnji hrvatski predstavnici, braća Sabanov poraženi u konkurenciji parova

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 08.04.2021.
Ispali i zadnji hrvatski predstavnici, braća Sabanov poraženi u konkurenciji parova

Tri meča hrvatskih predstavnika, tri poraza. Nakon Duje Ajdukovića i Nine Serdarušića u singlu, nastup na ATP Challengeru Split Open u četvrtak su završili i braća Ivan i Matej Sabanov u konkurenciji parova.

Albano Olivetti i Matt Reid, drugi nositelji koji kombinirano na Challengerima i ITF turnirima imaju 69 naslova, pokazali su se prejakima za Ivana i Mateja rezultatom 6:1, 7:5. Prvi je set bio jednosmjerna ulica, a u drugom je hrvatski par kod 5:4 imao set-loptu koju je dobrim servisom poništio Olivetti. U sljedećem gemu Francuz i Australac napravili su ključan "break".

"U prvom setu nismo imali nikakve šanse. Oni su puno bolje servirali i bili sigurniji na reternu. U drugom smo imali set-loptu, ali Olivetti je pogodio dobar servis. U sljedećem gemu pala nam je koncentracija i to su oni iskoristili", rekao je poslije meča Matej Sabanov i najavio da on i brat vjerojatno ostaju i na sljedećem splitskom turniru koji počinje u ponedjeljak.

"Ove sezone još nismo imali neki veliki rezultat, ali igramo solidno već neko vrijeme i mislim da će nam se otvoriti uskoro. Možda već idući tjedan", u pozitivnom je tonu zaključio Matej.

Petak je dan četvrtfinalnih mečeva u pojedinačnoj konkurenciji te polufinalni za parove. Na Središnjem terenu od 11 sati igraju Petrović - Collarini, Žuk - Kokkinakis te Golubev/Nedovjesov - Kolar/Rosol, a na terenu 4 Rola - Bašić, Kavčič - Vukić te Walkow/Zielinski - Olivetti/Reid.

FOTO: Luka Mladinić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!