Tenis

Toni Nadal ulazi u stručni stožer Felixa Auger-Aliassimea

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 08.04.2021.
Toni Nadal ulazi u stručni stožer Felixa Auger-Aliassimea
Foto: Pixsell

Toni Nadal, stric i prvi trener jednog od najvećih tenisača svih vremena Rafaela Nadala, vraća se na ATP Tour i to u svojstvu jednog od trenera mladog talentiranog Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea.

Toni Nadal (60) je odstupio s dužnosti Rafinog trenera 2017. kako bi se posvetio vođenju nećakove Teniske akademije na Mallorci, no nakon četiri godine se ipak odlučio na povratak zaintrigiran mogućnošću suradnje s talentiranim 20-godišnjim Auger-Aliassimeom te će biti u njegovom stručnom stožeru već sljedećeg tjedna na turniru u Monte Carlu.

"Počet ću raditi s Tonijem od turnira u Monte Carlu. Razgovarao sam sa svojim trenerom Fredericom Fontangom i roditeljima te zaključio kako bi bilo dobro imati uza se nekoga tko je bio na samom vrhu ovog sporta, tamo gdje bih ja želio doći", objavio je trenutačno 22. igrač svijeta Auger-Aliassime.

Auger-Aliassime prvi je put kontaktirao Tonija Nadala u prosincu prošle godine.

"Nikada prije nisam mislio kako bih mogao voditi nekog drugog, ali i za mene je odlična stvar raditi s nekim poput Felixa, igrača koji bi mogao postati jedan od najboljih na svijetu. Ne bih mogao raditi s nekim tko nema poštovanja i usađene prave vrijednosti, a on je igrač koji vjeruje u naporan rad svakoga dana", kazao je Toni Nadal.

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!