Vodeni sportovi

Braća Sinković se plasirala u finale EP

Sportnet, Matej Kačan • subota, 10.04.2021.
Braća Sinković se plasirala u finale EP

Sjajne vijesti stižu iz talijanskog Varesea gdje braća Sinković brane europsko srebro. Hrvati su se plasirali u finale najboljim vremenom u svojoj skupini...

Hrvatska veslačka braća Martin i Valent Sinković napravila su korak prema europskom odličju. Sinkovići su se plasirali u finale Europskog prvenstva. Bili su najbrži u svojoj polufinalnoj skupini s vremenom 6:35.67 ostavivši iza sebe Rumunje i Francuze.

"Gotovo je polufinale! Dobili smo Rumunje, ne lagano ali dosta kontrolirano. Cijelu utrku smo se osjećali da možemo još dati ako treba tako da smo stvarno zadovoljni s ovim što smo pokazali", kazao je Martin, a zadovoljan je i brat:

"Bila je stvarno dobra utrka i jako dobro tehnički odrađena što je nama važno u dvojcu bez kormilara. Pokazali smo ono što smo radili na treninzima zadnjih mjesec i pol dana i svi smo jako zadovoljni. Međutim znamo da je sutra nova utrka i svi kreću od nule. Treba se ponovno pokazati u najboljem svjetlu, ali idemo sa samopouzdanjem i jedva čekamo", kazao je Valent.

Finale je na rasporedu u nedjelju 11.04. u 12:36 h u izravnom prijenosu na drugom programu HRT-a.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!