Košarka

Dončić: 'Ne razumijem ideju play-in turnira'

Matej Kačan • utorak, 13.04.2021.
Dončić: 'Ne razumijem ideju play-in turnira'

Najbolji igrač Dallas Mavericksa Luka Dončić je nakon poraza njegove ekipe od Sixersa otvoreno kazao kako se ne slaže s idejom razigravanja za doigravanje...

Novotarija u NBA sustavu u ovoj i prošloj sezoni je pojava play-in turnira u kojem se za doigravanje bore ekipe od sedmog do desetog mjesta u konferenciji. Liga je to uvela u skraćenim sezonama nakon pojave koronavirusa s nadom da će se povećati dramaturški moment borbe za doigravanje.

No, ne slažu se svi s tim sustavom. Dallas Mavericksi su trenutno na sedmom mjestu Zapada i ta pozicija bi ih vodila u dodatno razigravanje iako bi po starim pravilima bili sigurni u doigravanju. To se nikako ne sviđa Luki Dončiću.

"Ne razumijem ideju play-ina. Odigrate 72 utakmice u sezoni kako bi ušli u doigravanje i onda možda izgubite dvije utakmice u nizu i ispadate iz doigravanja. Ne vidim smisao toga", dosta otvoren je bio Dončić.

Dallas ove sezone igra ispod očekivanja u odnosu na prošlu sezonu kad su Mavsi bili najbolji napad lige. No, još postoji šansa da Dallas izbjegne sudbinu razigravanja jer je šesti Portland samo dvije pobjede ispred, ali ima i prednost međusobnog omjera.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!