Vodeni sportovi

Jadran odradio veliki transfer, dolazi Nikša Dobud

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 13.04.2021.
Jadran odradio veliki transfer, dolazi Nikša Dobud
Foto: Pixsell

Splitski Jadran dobiva veliko pojačanje. Od sljedeće sezone njegovu kapicu nosit će reprezentativni centar Nikša Dobud koji dolazi iz Pro Recca...

Hrvatski reprezentativni centar Nikša Dobud (36), olimpijski pobjednik iz Londona 2012. i trenutačno igrač talijanske momčadi Pro Recco, vraća se po okončanju ove natjecateljske klupske sezone u Hrvatsku. Nikša Dobud će naime u sezoni 2021./22. igrati za momčad Jadrana iz Splita.

"Mogu potvrditi da dolazim u Jadran. Dogovorili smo se, a presudno je bilo što mi to znači povratak u Hrvatsku. No, ovog trenutka ne bih ništa više jer ne bi bilo korektno prema mom sadašnjem klubu. Pro Recco ima ambicija za naslove ove sezone, svakako i Ligu prvaka, te sam na to usredotočen" rekao je Nikša Dobud.

Vijest o dolasku iskusnog centra u Jadran potvrdio je i predsjednik kluba Albert Pavlović.

"Mi smo i prije koju godinu razmišljali o Nikši, posebno zato jer smo malo deficitarni na osjetljivom mjestu u momčadi kakvo je ono centra. S Nikšine je strane isto postojala želja za povratkom u Hrvatsku, tako da smo sve brzo dogovorili. Nama će Nikša puno značiti jer je još uvijek najbolji centar na svijetu, a povrh svega i veliki natjecatelj, onaj koji će nagnati naše mlađe igrače na još veći napor", rekao je predsjednik Jadrana.

Osim navijača Jadrana, vijest o dolasku iskusnog i visokokvalitetnog centra ponovno u Hrvatsku, mora razveseliti i svakog vaterpolskog zaljubljenika u našoj zemlji jer to jamči novu zanimljivu, izjednačenu i uzbudljivu klupsku sezonu. Ujedno, nije manje bitno niti s aspekta nadolazećeg seniorskog Europskog prvenstva u Splitu 2022., a čime se dodatno podgrijava vaterpolska atmosfera u gradu podno Marjana.

FOTO: Marko Jurinec/PIXSELL

AUTOR: Hrvatski vaterpolski savez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!