Nogomet

Ristovski: 'Znamo kakvu kvalitetu ima Villarreal, ali i mi smo dobra i iskusna ekipa'

Mihaela Bradovski • utorak, 13.04.2021.
Ristovski: 'Znamo kakvu kvalitetu ima Villarreal, ali i mi smo dobra i iskusna ekipa'
Foto: Pixsell

Od dolaska u Dinamo Stefan Ristovski zabetonirao je svoju poziciju u prvih 11. I protiv Villarreala u gostima trebao bi krenuti od prve minute...

Poseban motiv za ovaj susret ne treba. Ulog je ogroman, pobjeda donosi prolaz u polufinale Europske lige, bio bi to uspjeh kakav baš nitko nije očekivao.

"Prolaz nam donosi polufinale i veći motiv od toga ne postoji u ovom trenutku. Znamo kakvu kvalitetu ima Villarreal, ali i mi smo dobra i iskusna ekipa što smo pokazali kroz cijelu sezonu, a tako ćemo se postaviti i u četvrtak. Treba nam ozbiljan nastup, moramo ući čvrsto i s hladnim glavama. Daj Bože da prođemo", kaže Stefan Ristovski.

O Villarrealu se sve zna kao što i Španjolci sve znaju o Dinamu.

"Danas je nogomet takav da moraš biti ozbiljan protiv svake ekipe. Svi danas naporno treniraju, analiziraju protivnika, teška će biti i ova utakmica. Izgubili smo 1:0, ali tamo idemo otvorenim gardom, borimo se za polufinale i nadam se da ćemo uspjeti u tome."

Protivnik se konstantno analizira, Dinamov stručni stožer izvlači sve informacije koje bi mogle pomoći igračima.

"Villarreal je tipična španjolska ekipa koja voli igrati nogomet po zemlji. Od samog golmana kreću s napadom. Moramo biti oprezni između linija, oni se dobro kreću, ali imamo još dva dana za pripremu, radimo analize i idemo se nadigravati."

Ristovski je stalni član prvih 11 gdje se vrlo brzo učvrstio.

"Došao sam u razdoblju kada je Dinamo imao stvarno težak raspored i jako zahtjevne utakmice. Najbitnije mi je bilo da se dobro pripremim, dobro smo sve to odradili i dogurali do četvrtfinala Europske lige. Bilo je tu i dosta tih putovanja, hotela, ali nije samo nama tako, svi imaju težak raspored i moraš biti oprezan, dobro se regenerirati i pripremati te biti spreman za svaku utakmicu."

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!