Košarka

Bogdanović, Zubac i Šarić igrali zapažene role u pobjedama svojih ekipa

Matej Kačan • srijeda, 14.04.2021.
Bogdanović, Zubac i Šarić igrali zapažene role u pobjedama svojih ekipa

Sinoć su na NBA parketima igrala trojica Hrvata, a sva trojica su odigrala jako dobre utakmice te su bili važan dio pobjeda Jazza, Clippersa te Sunsa...

Nakon iznenađujućeg poraza od Washingtona, Utah Jazz se vratila pobjedama kod kuće protiv OKC Thundera. U utakmici na relativno mali broj poena Jazz je slavio sa 106:96, a glavna priča večeri bio je Lu Dort dok Thundera.

Inače poznat kao obrambeni specijalac, Dort je postavio rekord karijere s čak 42 poena uz sedam skokova pa je zabio tek nešto manje od polovice poena svoje momčadi. Osim Dorta su tek dvojica išla preko deset, a tako se nije moglo svladati Jazzere.

Kod Utah je najbolji strijelac bio Bojan Bogdanović koji se napokon probudio i povezao je dvije dobre partije. Bojan je za gotovo 36 minuta na terenu šutirao 6/14 iz igre te 1/10 bacanja za 23 poena, a imao je i sedam skokova. 22 je kod Jazza ubacio Donovan Mitchell.

Los Angeles Clippersi su upisali i šestu pobjedu u nizu te se održavaju pri vrhu Zapada, a protiv Indiana Pacersa je posebno raspoložen bio Paul George koji je karijeru započeo u Pacersima i tamo je proveo najveći dio karijere.

Clippersi su slavili sa 126:115, a George je svojoj matičnoj ekipi zabio 36 poena uz sedam skokova i osam dodavanja pa se izostanak Kawhija Leonarda nije ni osjetio. Ivica Zubac je i dalje u petorci, a ovaj put je za 25 i pol minuta gađao gotovo pa savršenih 7/8 za 14 poena te sedam skokova i dva dodavanja.

Veliku pobjedu ostvarili su i Phoenix Sunsi koji su s uvjerljivih 106:86 deklasirali prošlosezonske finaliste Miami Heat. Ključan dio posla u ovoj utakmici odradila je klupa Sunsa koja je deklasirala svoje kolege iz "druge jedinice" Heata te je omogućila lagano odvajanje u drugom poluvremenu.

Jedan od ključnih dijelova te klupe je i Dario Šarić koji je dao svoj dobar obol. Šarić je za 18 minuta gađao 4/5 iz igre uz 5/5 bacanja te je imao 13 poena i pet skokova uz dvije asistencije. Kod Sunsa je najbolji bio Deandre Ayton s 19 poena i 13 skokova, dok je kod Heata Jimmy Butler zabio 18 uz osam asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!