Nogomet

Terzić kritizirao suđenje: 'Udarac lopte glavom u ruku nije kažnjiv'

Matej Kačan • četvrtak, 15.04.2021.
Terzić kritizirao suđenje: 'Udarac lopte glavom u ruku nije kažnjiv'

Trener Borussije Dortmund Edin Terzić nije propustio kritizirati odluku na susretu s Cityjem koja je Englezima donijela penal i početak preokreta...

Borussia Dortmund je bila na dobrom putu da iznenadi Manchester City i preokrene 2:1 iz prvog susreta, ali se onda dogodio sporan trenutak. Pri 1:0 za Nijemce je Emre Can igrao rukom u svom kaznenom prostoru nakon što je glavom sam sebe napucao u ruku.

Sudac je pokazao na 11 metara, a kazneni udarac je u pogodak pretvorio Riyad Mahrez te je City do kraja preokrenuo i prošao. Trener Dortmunda Edin Terzić se ne miri s tom odlukom i kaže da je pogrešna.

"Da budemo pošteni, moramo čestitati Cityju jer je igrao briljantno i zasluženo ide dalje. No, nakon tri od četiri poluvremena smo mi bili u situaciji da prođemo dalje. Zato je iritantno primiti takva dva gola. Na seminarima za suce je jasno naznačeno da udarac od glave u ruku nije kažnjiv", kazao je.

Terzić nije do kraja kritizirao suce, ali nije propustio napomenuti da neke odluke zaista nisu išle na ruku Dortmundu. Uz taj penal, Dortmundu je u Engleskoj poništen naoko regularan pogodak Judea Bellinghama.

"Da to tako sročim, nismo baš imali sreće s odlukama u dvije utakmice. Sanjali smo velik san koji je nažalost sad gotov", kazao je trener Borussije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!