Nogomet

Krznar: 'Želja cijelog kluba je da kompletna momčad ostane na okupu'

Branimir Korać • petak, 16.04.2021.
Krznar: 'Želja cijelog kluba je da kompletna momčad ostane na okupu'
Foto: Pixsell

Damir Krznar imao je samo riječi hvale za svoju momčad. Dinamo je napravio veliki posao u Europi ove sezone, došao je do četvrtfinala Europske lige gdje je izgubio od boljeg...

Villarreal je slavio i u drugom susretu četvrtfinala Europske lige i ispratio Dinamo iz Europe. U odličnoj utakmici u Španjolskoj, domaćin je slavio s 2:1 iako je Dinamo mogao i do boljeg rezultata, no isto tako mogao je i teže stradati.

"Ovaj put je povratak na štitu, a ne sa štitom, ali nikako ne žalimo. Pamtimo samo sretne dane, a bilo ih je puno. Hvala ekipi na sjajnoj borbi jučer, nije sve funkcioniralo u prvom dijelu kako smo se nadali, ali našli smo snage, energije i volje to promijeniti u drugom dijelu. Drugo poluvrijeme otvorili smo izuzetno dobro, da smo iskoristili onu šansu Majera na startu drugog dijela, možda bi malo zakomplicirali posao, ali ne smijemo zaboraviti da je na drugoj strani bio Villarreal. Momčad koja je u oba susreta bila bolja od nas i nemamo za čime žaliti."

Krznar se okreće prema onome što čeka Modre, a to je gust raspored u prvenstvu i Kupu.

"S obzirom na ritam koji nas čeka, nemamo uopće vremena osvrtati se nazad. Jednostavno u tom trenutku moraš dati sve od sebe jer kada šansu propustiš gotovo je i nema potrebe za oketati se. Rezimirat ćemo sve na kraju, ali sada je puna koncentracija na Istru, na HNL i Kup. Još je puno izazova ispred nas, ritam je ubitačan pa i velike momčadi se teško nose s tim brojem utakmica."

Kao prekretnicu sezone gdje se momčad počela dizati i potpuno se homogenizirala ističe domaću utakmicu protiv Wolfsbergera.

"Praktički je novi stožer ušao na ljeto na mala vrata i trebalo je vremena, treba svakom treneru da klikne s momčadi. Korak po korak smo to strpljivo gradili i možemo reći da je prijelomni trenutak bila ona nesretna situacija s COVID-19 koja se dogodila pred utakmicu s Wolfsbergerom u Zagrebu. To smo spretno i sretno prošli i nakon toga dobili tu potrebnu energiju."

Villarreal je bio prejak, a oni koji su stvarali najveće probleme su Dani Parejo i Gerard Moreno.

"Moram istaknuti dva igrača koja su nam stvarala velike probleme, to su Parejo sa svojim laganim spuštanjem i traženjem dubine te naravno Moreno koji je klasa i za njega će se boriti najbolji klubovi Španjolske i svijeta u sljedećem prijelaznom roku."

Od Dinama se sada očekuje da nastavi u istom ritmu i naredne sezone, a to neće biti nimalo lako.

"Najveći je izazov kontinuitet. Mi ga imamo kroz tri godine i učinit ćemo sve da se to nastavi i sljedeće, a opet je rezultat taj koji nosi atmosferu i praktički financije koje nam omogućavaju da ekipa ostane na okupu. Nadamo se samo da neće biti potrebe za nekom velikom rasprodajom jer je zaista želja cijelog kluba je da kompletna momčad ostane na okupu."

Krznarova želja i želja svih u klubu je da momčad ostane na okupu.

"U zadnje tri godine nismo nikome priznali da je bolji osim nakon utakmice. Taj mentalitet se gradio godinama. Ono što je dobitak ove sezone, ne smijemo zaboraviti - Kristijan Jakić prva europska sezona, Lovro Majer prva europska sezona, Joško Gvardiol prva europska sezona, Luka Ivanušec također, a to su naši starteri.Ne pamtim da je netko napravio takav skok s četiri rookieja, mlada igrača."

"U koordinaciji sa zamjenikom sportskog direktora polako slažem kockice. U našem kadru za sljedeću sezonu je preko 40 igrača tako da ćemo morati skraćivati kadar, a ne razmišljati o eventualnim dolascima."

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!