Rukomet

Petika: 'Ponosna sam na cure, drago mi je što sam dio ove priče'

Mihaela Bradovski • subota, 17.04.2021.
Petika: 'Ponosna sam na cure, drago mi je što sam dio ove priče'
Foto: Pixsell

Snježana Petika na odličan način zamijenila je izbornika Šoštarića. U svom debiju na klupi osvojila je vrlo jaki turnir....

"Naravno da si ponosan kada odigraš ovakav turnir i to još u svojoj zemlji. Stvarno sam ponosna na cure i od srca im čestitam. Jako mi je drago što sam dio ove priče", kaže Snježana Petika.

Protiv jakog i borbenog Brazila nije bilo jednostavno igrati.

"Vodili smo borbu svih 60 minuta, bili smo bolji i koncentriraniji, imali smo hrabrosti preuzeti stvar u svoje ruke. Kada su nam jednu zatvorili, uvijek smo pronašli rješenje da potegne druga cura. Naravno, kada igraš tako kao ekipa i svi daju svoj maksimum, rezultat uglavnom ne izostane."

Neke igračice protiv Brazila su dobile veću minutažu nakon napornog dvoboja s Nizozemkama.

"Mlađe igračice su dobile priliku, one se trebaju kaliti. Možda se ne snađu uvijek u tome svemu, ali morali smo odmoriti oba krila koja su podnijela teret u prošloj utakmici. Naravno da smo radili više rotacija jer cure su umorne i sve to ostavlja trag. Svaka koja je dobila priliku, iskoristila ju je maksimalno."

"Cure su sve odlične, prave sportašice, one znaju što mogu i u rukometu i u ponašanju, to je trebalo samo ukomponirati da funkcioniramo kao tim. Sve je bilo onako kako treba biti, znalo se kada je vrijeme za raditi, a kada za zabavu."

Obrana je funkcionirala jako dobro, a u napadu je bilo sve lakše kada je proradio vanjski šut Ćamile Mičijević.

"U principu sve počinje od obrane iako obrana nije cijeli dio igre. Međutim ako se dobro obranite, lakše zabijete i gol, a mi imamo stvarno odličnu obranu. Osim toga sve što prođe Tea se pobrine za to, a ovdje se i Lucija priključila s dva obranjena sedmerca u vrlo bitnim trenucima. U napadu imamo šutere poput Ćamile, a šutere trebate čekati. Oni ne mogu imati sve na sto posto, na kraju vam se to čekanje vrati."

Priliku su dobile sve igračice i pokazale da se na njih može računati.

"Sve cure koje su pozvane opravdale su poziv. Svaki put netko potegne, ovaj put bila je to Dejana koja je odigrala stvarno odlično i pokazala da se na nju može ozbiljno računati. Svaka od njih je dala svoj doprinos."

FOTO: Srećko Niketić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!