Tenis

Mrdeža sjajnom pobjedom na korak do glavnog ždrijeba Istanbula

Matej Kačan • subota, 17.04.2021.
Mrdeža sjajnom pobjedom na korak do glavnog ždrijeba Istanbula
Foto: Pixsell

Sjajnu pobjedu protiv favorizirane suparnice je Tereza Mrdeža ostvarila u prvom kolu kvalifikacija za WTA turnir u Istanbulu pa joj je do glavnog ždrijeba ostala tek jedna prepreka...

Hrvatska tenisačica Tereza Mrdeža napravila je sjajan posao u polufinalu kvalifikacija za WTA turnir u Istanbulu. Mrdeža je na prvoj, a u jedno i pretposljednjoj prepreci do glavnog ždrijeba izbacila prvu nositeljicu kvalifikacija, Francuskinju Oceane Dodin.

Dodin je preko sto mjesta na WTA ljestvici ispred Mrdeže, ali to ovaj put nije bila razlika jer je hrvatska tenisačica u prvom setu dva puta nadoknađivala break zaostatka te je izborila trinaestu igru, a tamo je krenula sjajno s 4:0 te je uzela prvi set sa 7:3.

Dodin se u drugom setu vratila sa 6:3 i opet je bila favorit za prolazak na ulasku u odlučujući set, ali je tu Mrdeža protivnicu praktički otpuhala s terena i nije joj dozvolila niti jedan gem u 6:0 pobjedi. Mrdeža se tako plasirala u finale kvalifikacije gdje čeka bolju iz susreta Burilo Escorihuela i 12. nositeljice Liang.

WTA Istanbul, kvalifikacije:
Tereza Mrdeža (Hrvatska) - Oceane Dodin (Francuska, 1) 7:6, 3:6, 6:0

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!