Tenis

Mrdeža dominantnim nastupom do glavnog ždrijeba u Istanbulu

Branimir Korać • nedjelja, 18.04.2021.
Mrdeža dominantnim nastupom do glavnog ždrijeba u Istanbulu
Foto: Pixsell

Tereza Mrdeža upisala je i drugu pobjedu u kvalifikacijama u Istanbulu. U finalu kvalifikacija svladala je u dva seta Španjolku Irene Burillo Escorihuelu...

Nakon što je iznenadila prvu nositeljicu kvalifikacija u Istanbulu Oceane Dodin, Tereza Mrdeža upisala je i drugu pobjedu, ovaj put protiv Irene Burillo Escorihuele za prolazak u glavni ždrijeb.

Španjolka nije bezazlena protivnica, ove godine osvojila je 60k turnir u Romeu svladavši u finalu Grace Min, a Mrdežu je svladala 2019. godine u Barceloni sa 7:5, 6:2.

Ovdje je hrvatska tenisačica otvorila meč s 4:0, Španjolka je vratila jedan izgubljeni servis, no nije se potpuno vratila u meč i Mrdeža je uzela set sa 6:4.

I u drugi set Mrdeža ulazi sjajno, povela je s 5:1 te nakon toga rutinski završila posao i sa 6:4, 6:2 prošla u glavni ždrijeb.

U glavnom ždrijebu su i Petra Martić i Ana Konjuh, Martić će igrati protiv Fione Ferro, a Konjuh protiv Sare Errani. Potencijalne protivnice Tereze Mrdeže su Kasatkina, Kostjuk, Wang, Siniakova, Golubić i Mertens.

Istanbul, kvalifikacije, drugo kolo:
Tereza Mrdeža (Hrvatska) - Irene Burillo Escorihuela (Španjolska) 6:4, 6:2

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!