Nogomet

Predsjednik Uefe: 'Igrači koji će igrati Superligu, neće moći igrati na SP i EP'

Branimir Korać • ponedjeljak, 19.04.2021.
Predsjednik Uefe: 'Igrači koji će igrati Superligu, neće moći igrati na SP i EP'
Foto: Pixsell

Uefina obitelj održala je Kongres u Montreauxu, a nakon sastanka Izvršnog odbora konferenciju za medije održao je predjsednik Uefe Aleksandar Čeferin i potvrdio čvrst stav oko suspenzije klubova i igrača koji će igrati Superligu...

Stigao je ultimatum iz Uefe. Svi oni koji su povezani sa Superligom, sve dok traje ta povezanost ne mogu participirati u Uefinim natjecanjima.

"Ovi klubovi pljunuli su u lice nogometu. Igrači koji će igrati u Superligi neće moći igrati na Svjetskom ili Europskom prvenstvu. Povući ćemo sve sankcije koje možemo povući", kaže Aleksandar Čeferin.

Čeferin je posebno ljut na prvog čovjeka Juventusa Andreu Agnellija koji je jučer podnio ostavku na mjesto predsjednika ECA-e.

"Nikada nisam vidio da osoba može lagati toliko puno kao on. U subotu poslijepodne smo razgovarali i rekao mi je da je sve što se priča oko Superlige laž. Pohlepa čini da sve ljudske vrednote nestanu."

Svoj dio dobio je i izvršni potpredsjednik Manchester Uniteda Ed Woodward.

"Bio sam odvjetnik 24 godine i nikada nisam vidio takvu osobu. U četvrtak me nazvao kako bi mi rekao da je zadovoljan reformama i da nam daje punu podršku, a već je bio pristupio njima."

Nogometna obitelj je ujedinjena u borbi protiv Superlige.

"Ne mogu opisati koliko smo čvrsto ujedinjeni u borbi protiv ove sramotne, sebične tvorevine koju pogoni pohlepa iznad svega. Pozivamo sve da stanu uz nas kako bi spriječili da se ovo ostvari."

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!