Košarka

Sonik gostuje na Gripama: 'Ponajbolja momčad lige, to je dodatni motiv'

Sportnet, Matej Kačan • utorak, 20.04.2021.
Sonik gostuje na Gripama: 'Ponajbolja momčad lige, to je dodatni motiv'

U samoj završnici regularne sezone u HT Premijer lige košarkašima Sonik Puntamike ostaje borba za peto mjesto, a težak posao imat će na gostovanju kod Splita...

Košarkaši Sonik Puntamike večeras u nadoknadi 28. kola HT Premijer lige gostuju kod Splita. Zadrani u susret ulaze nakon vrijedne pobjede nad Alkarom prošli petak te na Gripama žele pružiti što je moguće bolji otvor favoriziranom suparniku te će pokušati iskoristiti i najmanju priliku za pozitivan rezultat u borbi za petu poziciju na ljestvici uoči početka doigravanja.

"Gostujemo kod ponajbolje momčadi hrvatske lige, što nam predstavlja dodatni motiv. Secirali smo profil igre Splita te nam je želja kroz određene napadačke i obrambene sisteme naglasiti njihove slabije segmente i pokušati se dovesti u povoljnu situaciju. Čeka nas velik posao, ali imamo iskustva igranja u takvim uvjetima i vjerujem da ćemo psihološki i energetski kvalitetno odgovoriti izazovima utakmice", kazao je u najavi večerašnjeg susreta pomoćni trener Sonika Stipe Kuliš.

Splitu će današnja utakmica biti druga u nešto više od 24 sata. Igrači Mile Karakaša sinoć su na domaćem parketu iznenađujuće poraženi od Borca u bitci za regionalni ostanak te će večeras pokušati isprati barem dio lošeg dojma.

"Split igra na dva fronta, u ABA ligi gdje se bori za ostanak te u hrvatskom prvenstvu gdje konkurira za startnu jedinicu uoči doigravanja, no radi se o visoko profesionalnoj momčadi i njihovi igrači su navikli igrati u ovakvim uvjetima", smatra Kuliš koji će na raspolaganju imati pouzdanog šutera Filipa Jošića, no upitan je nastup Marina Šarlije i Ante Gospića.

"Pod košem smo tanki te ćemo biti prisiljeni tražiti alternativna rješenja u obrani niskog posta. Split će nas vjerojatno napadati iz post-up situacija, a domaćini jednako tako imaju razloga smatrati da su u prednosti pred nama u igri jedan na jedan, no pokušat ćemo to zakrpati nekim alternativnim rješenjima", zaključio je Kuliš.

Utakmica se igra u dvorani Gripe s početkom u 19 sati uz izravan prijenos na HKS TV-u.

FOTO: Šime Zelić/KK Sonik Puntamika

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!