Nogomet

Bjelica: 'Ne bi bilo zasluženo da je itko pobijedio, čekamo da se poskliznu'

Matej Kačan • četvrtak, 22.04.2021.
Bjelica: 'Ne bi bilo zasluženo da je itko pobijedio, čekamo da se poskliznu'
Foto: Pixsell

Trener Osijeka Nenad Bjelica je nakon remija s Dinamom ocijenio da je podjela bodova bila realna, a Osijeku preostaje da pobjeđuje i čeka kiks Dinama...

Nakon susreta u kojem je Osijek u drugom dijelu izborio bod te je ostao sa šansama u utrci za naslov prvaka Hrvatske, Nenad Bjelica je morao biti realan i priznati da je remi pošten ishod susreta Dinama i Osijeka, posebno zato što je Dinamo u prvih 20 minuta mogao riješiti utakmicu, ali i prvenstvo.

"Ovo su dvije najbolje hrvatske momčadi u najboljoj formi, borimo se za vrh. Bila je to kvalitetna utakmica obostrano, bilo je puno trke, šansi, ali na kraju rezultat kakav je realan. Da je bilo tko pobijedio ne bi bilo zasluženo", ocijenio je Bjelica.

Prvo poluvrijeme nije bilo lako za obranu Osijeka jer je Dinamo stalnim rotacijama izluđivao obrambene igrače, a Bjelica je problem vidio i u veznoj liniji.

"Bili smo pasivni u sredini terena. Bruno Petković nam je napravio velike probleme, stvarao višak. Loša je komunikacija bila naših braniča. Trčali smo dosta u prazno. Drugo poluvrijeme smo izgledali bolje pa mislim da smo zasluženo izjednačili, ja mislim. Ali na kraju rezultat je ovakav najrealniji. Kompliment veliki mojoj momčadi. Ostavili su sve na terenu, živi smo", rekao je Bjelica, a onda se osvrnuo na novi težak ispit, onaj protiv Rijeke na Rujevici:

" Koga god ne bude, imamo dovoljno širok roster da ga zamijenimo. Vraća se Jugović, sastavit ćemo dobru ekipu. Nema u hNL-u lagane utakmice, pokušat ćemo se pripremiti da uzmemo tri boda u Rijeci. Na nama je da pobjeđujemo naše utakmice i očekujemo da se oni negdje poskliznu", najavio je Bjelica sam finiš borbe za vrh.