Automoto

Thierry Neuville u vodstvu nakon četiri brzinska ispita

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 23.04.2021.
Thierry Neuville u vodstvu nakon četiri brzinska ispita
Foto: Pixsell

Nakon četiri brzinska ispita na Croatia Rallyju, trećoj utrci ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u reliju, u vodstvu je Belgijac Thierry Neuville (Hyundai), koji je potvrdio da mu najbolje leže asfaltne podloge, dok je Finac Kale Rovanperä, koji je vodeći u ukupnom poretku SP nakon dva relija, odustao već na prvom brzincu.

Velšanin Elfyn Evans (Toyota) sa 7.3 sekundi zaostatka je drugi, a aktualni i sedmerostruki svjetski prvak Francuz Sebastien Ogier (Toyota) s 12.3 sekundi slabijim vremenom je na trećoj poziciji na polovici prve etape. Pobjednik finskog Arctic Rallyja Estonac Ott Tänak (Hyundai) sa zaostatkom od 25.3 sekunde je na četvrtom mjestu.

U petak prijepodnevnom dijelu programa na rasporedu su bila četiri brzinska ispita, a još četiri su u poslijedpodnevnom programu.

Viliam Prodan (Ford Fiesta), koji je od šest hrvatskih posada bio najbolji na prvom brzinskom ispitu, odustao je u trećoj etapi zbog mehaničkog kvara na automobilu. Tako je nakon četiri brzinca od Hrvata najbolji Krešimir Ravenščak na 48. mjestu (Ford Fiesta/ +8:48.4), 52. je Željko Magličić (Ford Fiesta/ +9:21.0), na 55. poziciji je Martin Ravenščak (Ford Fiesta/ +9:33.0), do njega na 56. i 57. mjestu su Mateo Butorac (Peugeot 208/ +9:56.2) i Ivica Siladić (Ford Fiesta /+10:52.4).

Na Croatia Rallyju trebao je nastupiti i jedan od najboljih hrvatskih vozača Niko Pulić, koji je bio prijavljen je za elitnu, WRC kategoriju, ali je zbog koronavirusa morao odustati.

Croatia Rally, najveće i najznačajnije automobilističko natjecanja ikad održano u Hrvatskoj, će se voziti od petka do nedjelje na lokalnim cestama Plešivice, Žumberka, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije na ukupno 300 kilometara brzinskih ispita koje karakteriziraju uske i zavojite ceste s brojnim prijevojima. Vozačima zasigurno neće biti lako jer će brojne promjene asfalta iziskivati pronalazak optimalnog podešavanja vozila, a važnu će ulogu odigrati i gume.

U petak se vozi osam brzinskih ispita, još osam brzinaca je u subotu, a četiri u nedjelju.

Rezultati nakon četiri brzinska ispita:
1. Thierry Neuville (Bel/ Hyundai) 27:47.9
2. Elfyn Evans (VB/Toyota) +7.3
3. Sebastien Ogier (Fra/Toyota) 12.3
4. Ott Tänak (Est/Hyundai) 25.3
5. Craig Breen (Irska/Hyundai) 33.4
6. Adrien Fourmaux (Fra/Ford) 44.4
7. Gus Greensmith (VB/Ford) 49.5
8. Pierre-Louis Loubet (Fra/Hyundai) 55.4
9. Takamoto Katsuta (Jap/Toyota) 1:06.1
10. Mads Ostberg (Nor/Citroen) 1:41.5
...

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!