Nogomet

Krznar: 'Do kraja sezone svaka nam je utakmica kao finale SP-a'

Branimir Korać, gnkdinamo.hr • subota, 24.04.2021.
Krznar: 'Do kraja sezone svaka nam je utakmica kao finale SP-a'
Foto: Pixsell

U utakmici kola Dinamo u nedjelju od 20 sati dočekuje momčad Hajduka. Damir Krznar je optimist i uz sav respekt očekuje sva tri boda...

Ovog tjedna krenula je nova Dinamova serija derbija, a radnja druge od predviđenih barem pet epizoda seli se iz Osijeka u Zagreb. U nedjelju u 20 sati, četiri dana nakon remija protiv Osijeka u Gradskom vrtu, igrači Dinama dočekat će Hajduk u dvoboju 31. kola HT Prve lige. Bit će to, dakle, novi u nizu izazovnih dvoboja koji čekaju plave u sljedeća dva tjedna.

Nakon nedjeljnog ogleda protiv Hajduka slijedi polufinalni okršaj Kupa protiv Gorice, također na maksimirskom travnjaku, potom tri uzastopna prvenstvena gostovanja: u Koprivnici kod Slavena Belupa, potom u Splitu u novom derbiju protiv Hajduka te na Rujevici protiv Rijeke.

"Slijedi nam dvoboj protiv Hajduka, a svi znamo da je to derbi bez obzira na to na kojem se mjestu na ljestvici suparnici nalaze. Možda u ovom trenutku, s obzirom na poziciju, netko ovoj utakmici ne bi dao epitet derbija, ali ti dvoboji uvijek su bili takvi i ranije, a vjerujem da će biti i ubuduće. Za nas je to utakmica koja nas i dalje drži na vrhu, još jedna u nizu od onih u kojima igramo na sve ili ništa. Tražimo sve, a uza sav respekt Hajduku, nadam se da ćemo sve i dobiti. Do kraja sezone svaka će nam utakmica biti, da tako kaže, kao finale svjetskog prvenstva", istaknuo je Dinamov trener Damir Krznar.

Plavi se i dalje vijore na vrhu ljestvice što je svakako dodatni psihološki poticaj cijeloj momčadi.

"Jako je bitno držati čelnu poziciju. Iz kola u kolo dočekujemo suparnike s prve pozicije i to nam je u psihološkom smislu sigurno plus. Što se tiče fizičkog stanja, već smo naviknuli na ovakav naporan ritam. Uostalom, praktički cijelo proljeće igramo u takvom relativno gustom rasporedu, čak i u europskim utakmicama koje nas još i više troše. I izdržali smo dosad. Dakle, nema razloga sumnjati da ćemo izdržati i do kraja. Sve dok smo u dobrom ozračju i u vedrom raspoloženju, možemo dati i više od maksimuma."

Nakon utakmice u Osijeku istaknuli ste da niti eventualna promjena petorice, šestorice igrača u vašoj prvoj postavi za utakmicu protiv Hajduka, uza sav respekt suparniku, ne bi smanjili tempo ni kvalitetu izvedbe. Hoće li, dakle, biti tih pet, šest promjena u odnosu na udarnu postavu iz Osijeka?

"U pravilu nam igrači koji ulaze s klupe gotovo uvijek nešto donose. Nema razloga strahovati da bi sad bilo drukčije. Svi koji počnu utakmicu donijet će svoj obol momčadi. Svakako razmišljamo o osvježenjima jer nas je utakmica u Osijeku dosta potrošila. Morat ćemo rotirati momčad, ne samo u utakmici protiv Hajduka nego i onim sljedećim dvobojima. Sigurno će biti tri, četiri promjene u odnosu na početnu postavu u Osijeku."

Koliko je teško pripremati derbi vidjevši da je Hajduk sklon i usponima i padovima?

"Vidljiva je njihova glavna ideja igre. Hajduk je u zadnjih nekoliko utakmica igrao u sustavu 3-4-2-1, a ono što nam može zadaviti probleme je njihova gusta obrana. U toj defenzivnoj fazi igraju sustavom 5-4-1. Vidjeli ste i u našoj zadnjoj maksimirskoj utakmici protiv Istre 1961 da treba puno strpljenja i upornosti kako bismo probili blok. Vjerujem da je Hajdukov blok i čvršći. Moramo se psihološki spremiti na to da će trebati i vremena i strpljenja da konstantno pokušavamo i vjerujem da možemo razbiti taj zid."

Hajdukova čvrstina i silina često do izražaja dolaze upravo u maksimirskim utakmicama. Naposljetku, u zadnjem međusobnom dvoboju, u Dinamovoj pobjedi s 3:1, travnjak su još u prvom poluvremenu zbog ozljeda napustili Sadegh Moharrami i Luka Ivanušec. Štoviše, Moharrami je još uvijek izvan stroja.

"Uvijek su te utakmice iznimno čvrste. Ne igra samo Hajduk tako, Dinamo je vodeća momčad prvenstva i svatko voli skinuti skalp lideru i angažman suparnika uvijek je na najvišoj razini. Očekujem da će Hajduk i sad biti takav. Svima smo lovina."

U sastavu Splićana neće biti njihova sjajnog napadača Marka Livaje.

"Teško je graditi neku filozofiju cijele igre na jednom igraču. Pokazalo se da je Livaja svojim dolaskom pozitivno utjecao na cijelu momčad, podignuo igru Hajduka, pružili su nekoliko dobrih partija. Ali, nije klub jedan igrač."

U kakvom je stanju Dinamova momčad, tko je izvan kadra?

"Sadegh Moharrami i Mario Gavranović. Moharrami je već počeo raditi s momčadi, ali neće konkurirati za ovu utakmicu. Izvan stroja je i Gavranović koji je isto tako napravio dobar pomak i očekujemo ga u sljedećim utakmicama. Svi drugi su spremni, raspoloženi i zdravi", zaključio je trener Krznar.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!