Tenis

Karatsev šokirao Đokovića na domaćem terenu, Berrettini postao favorit turnira

Matej Kačan • subota, 24.04.2021.
Karatsev šokirao Đokovića na domaćem terenu, Berrettini postao favorit turnira

Veliki šok doživjeli su svi oni kojima je Novak Đoković pri srcu i koji su pratili njegov nastup u Beogradu. Rus Aslan Karatsev izbacio je prvog reketa svijeta u polufinalu...

Potpuno nenadano je 10. igrač svijeta Matteo Berrettini postao glavni favorit za osvajanje ATP turnira u Beogradu. Sve do subote se činilo kao da je samo formalnost sve do naslova Novaka Đokovića na domaćem terenu, ali je najbolji igrač svijeta šokiran u polufinalu.

Bolji je od njega bio treći nositelj, Rus Aslan Karatsev koji je u klasiku od tri i pol sata šokirao sve. Đoković je krenuo sjajno i poveo je 3:0, ali Rus okreće prvi set i slavi za 7:5. I u drugom setu imamo mnogo breakova i promjena vodstva, a bolje se snašao Đoković za 6:4.

Čak ni u trećem setu nema stabilizacije servisa jer gotovo u svakom gemu imamo break lopte, ali su one uglavnom spašavane. No, Đoković nije spasio ključnu pri 15:40 i 3:3 pa Karatsev radi break, a onda na svom servisu spašava 15:40 i koristi drugu meč loptu za veliku pobjedu.

U finalu će Rus igrati protiv Berrettinija koji je stigao do pobjede protiv Tara Daniela, i to mnogo teže od očekivanog. Činilo se da je će sve ići glatko kad je Japanac prvi set izgubio sa 6:1, ali je u tie-breaku drugog seta izjednačio na 1-1.

No, Talijan nije dozvolio iznenađenje te je u trećem setu slavio suvereno i bez izgubljenog gema sa 6:0.

ATP Beograd, polufinale:
Matteo Berrettini (Italija, 2) - Taro Daniel (Japan) 6:1, 6:7, 6:0
Aslan Karatsev (Rusija, 3) - Novak Đoković (Srbija, 1) 7:5, 4:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!