Košarka

Knicksi stigli do devete u nizu, Dallas bolji od Lakersa

Matej Kačan • nedjelja, 25.04.2021.
Knicksi stigli do devete u nizu, Dallas bolji od Lakersa

Proteklu NBA noć obilježili su susreti koji će krojiti sliku doigravanja u obje konferencije jer se vodi teška borba za plasman, ali i izbjegavanje play-in turnira...

U dvije utakmice u matineji u nedjelju navečer nije bilo iznenađenja. NY Knicksi su deklasirali Toronto Raptorse te su još i dodatno bacili svoje navijače u euforiju. Knicksi broje devet pobjeda u nizu te je borba za prednost domaćeg terena u doigravanju realnost.

Završilo je 120:103, a opet je briljirao Julius Randle. Najbolji igrač Knicksa i kandidat za MIP nagradu zabio je 32 poen uz 10 skokova, dok je kod Raptorsa Fred VanVleet ubacio 27 poena uz 11 asistencija.

U kasnijem susretu je rezultatska neizvjesnost izostala jer je Philadelphia u derbi istoka protiv Bucksa ušla znatno oslabljena. Bez Simmonsa i Embiida nije bilo šanse za Philu, Milwaukee je slavio s uvjerljivih 132:94 uz 24 poena, 14 skokova i sedam dodavanja Giannisa Antetokounmpoa u smanjenoj minutaži.

Svoje šanse za plasman u doigravanje bez play-in turnira učvrstili su Dallas Mavericksi. Oni su s uvjerljivih 108:93 svladali LA Lakerse kod kojih je Anthony Davis odigrao drugu utakmicu od povratka, ali nije bio u svojoj pravoj formi.

To su Mavsi osjetili pa su dominirali u reketu gdje su operirati Dwight Powell s 25 poena i devet skokova te Dorian Finney Smith s 21 poenom, a igrom je upravljao Luka Dončić s 18 poena, 13 asistencija i osam skokova. Kod Lakersa je Ben McLemore ubacio 20 poena, od čega šest trica.

Četvrto mjesto su skoro pa osigurali Denver Nuggetsi koji su lako sa 129:116 svladali Houston Rocketse. Michael Porter Jr. imao je sjajnu večer s 39 poena i šest skokova. Miami Heat je nanio novi poraz Bullsima od 106:101, a imali smo veliki dvoboj centara.

Bam Adebayo je bio sjajan s 20 poena, šest skokova i deset asistencija, a ništa slabiji na drugoj strani nije bio Nikola Vučević s 26 poena, 14 skokova i šest asistencija. No, Adebayo je imao bolju pomoć suigrača.

S obzirom na poraz Bullsa, Indiana Pacersi su praktički osigurali svoje mjesto u play-in turniru. Pacersi su na Istoku deveti s tri i pol pobjede više od Bullsa, a do nove su pobjede došli protiv Detroita sa 115:109. Malcolm Brogdon je vodio Indianu s 26 poena i osam skokova, a zapaženo je kod poraženih prošla partija Masona Plumleeja sa 17 poena i 21 skokom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!