Rukomet

Horvat: 'Bilo je promjena i otkaza, četvorica su otpala, ostali su svi tu'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 26.04.2021.
Horvat: 'Bilo je promjena i otkaza, četvorica su otpala, ostali su svi tu'
Foto: Pixsell

Hrvatska rukometna reprezentacija ovaj tjedan odradit će tri utakmice EHF Euro Kupa. Dva puta igrat će protiv Slovačke te jednom s Mađarskom, a tim povodom okupila se u Zagrebu...

Izbornik Hrvoje Horvat već samom objavom popisa najavio je kako će se u ovom terminu isprobati neki igrači kojih dosad nije bilo u krugu reprezentacije ili ih neko vrijeme nije bilo. No od objave popisa pa do danas, neki su otpali.

"Popis je šareniji, nešto je tu mlađih igrača, novih lica, nešto starih koji neko vrijeme nisu bili s nama. Bilo je promjena i otkaza jer živimo u takvom vremenu pa su nam s popis otpali Martinović, Cindrić, Mamić i Ivanković, na tome smo se zaustavili. Ostali su svi tu. Veselimo se utakmicama i provjerama, imamo dosta toga za probati i vidjeti u ovih sedam dana."

Hrvatska mora pronaći igrače koji će igrati u oba smjera kako bi se smanjio ili potpuno eliminirao broj izmjena obrana/napad.

"U ovim prošlim utakmicama veliki problem nam je bio taj što smo imali dosta igrača koji igraju u jednom pravcu pa smo tu morali stalno ulaziti u izmjene obrana/napad pa nam je tako sada prvi cilj selektirati igrače koji mogu igrati u oba smjera. Želimo smanjiti te izjave barem na jednu. Bit će veliki fokus na pivotima jer su tu četiri nova lica. Puno je toga za probati, a zapravo jako malo vremena i tu moramo biti oprezni da točno odredimo u ove tri utakmice što želimo vidjeti i isprobati. Ne smijemo puno tražiti i lutati jer je malo vremena. Za ovo okupljanje smo odlučili napraviti te dodatne provjere i onda ćemo podvući crtu i krenuti ciljano prema Prvenstvu u Slovačkoj."

Iako ima dosta promjena, rezultat i igra bit će važni.

"Mi ne planiramo otići izgubiti ijedno natjecanje. Želimo biti pravi i pokazati već u Slovačkoj i Mađarskoj napredak. Pozvat ćemo ono najbolje što imamo, da budemo odmah spremni igrati protiv najboljih. Probat ćemo selektirati u tom smjeru da se vide određeni naputci i da se vidi nova Hrvatska. Idemo korak po korak, strpljenje i rad."

Horvat i Balić dobro se poznaju, već su surađivali i ta suradnja trebala bi se nastaviti u ovom okruženju.

"Surađivali smo već dvije godine dok je Ivano bio u stožeru sa Željkom Babićem. Tada sam bio izbornik u mladim selekcijama i tada smo razvili suradnju. Neki rukometni pogledi su nam se još tada spajali, tu smo dosta kompatibilni tako da vjerujem da ćemo se dobro nadopunjavati."

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!