Nogomet

Tuchel: 'Zaslužujemo biti u Ligi prvaka, politika se rješava na političkoj razini'

Matej Kačan • utorak, 27.04.2021.
Tuchel: 'Zaslužujemo biti u Ligi prvaka, politika se rješava na političkoj razini'

Thomas Tuchel je u najavi polufinala protiv Real Madrida prokomentirao situaciju oko Superlige i prijetnje izbacivanjem klubova iz Lige prvaka...

Trener Chelseaja Thomas Tuchel najavio je susret svoje ekipe protiv Real Madrida u polufinalu Lige prvaka. Najviše je riječi bilo o Superligi i novom formatu Lige prvaka za koji je Tuchel otvoreno kazao da mu se ne sviđa. Nijemac je prokomentirao i navode da bi se 12 odmetnutih klubova moglo izbaciti iz Lige prvaka kao kaznu za ideju Superlige.

"Zaslužujemo biti u polufinalu, jednako kao i Real Madrid. Ne zaslužujemo to zbog političkih odluka ili utjecaja, veličine kluba, lijepog dresa ili našeg grba. Zaslužujemo jer smo odradili dobar posao. Imao sam sreće da budem dio toga u nokaut fazi. Ako postoje problemi na razini politike u sportu, onda se trebaju riješiti na toj razini, a da se natjecanje ne dira", kazao je Tuchel o možebitnom izbacivanju iz Lige prvaka.

Španjolski mediji se boje da bi UEFA mogla servirati mini osvetu Realu i Florentinu Perezu preko nepovoljnog suđenja u polufinalu, ali je Tuchel odmah odbacio tu mogućnost.

"Imam stopostotno povjerenje u suđenje, Uefu i natjecanje. Vjerujem svakom sucu kojeg UEFA pošalje. Na ovoj razini nam trebaju najbolji suci i vjerujem da će odsuditi najbolje moguće. Ne mogu zamisliti neku prednost ili zakinutost zbog političke rasprave. Ne želim o tome jer to ne postoji u mojoj glavi", kazao je Tuchel koji je za završnu riječ kazao:

"Želimo biti avanturistički i hrabri. Možda imamo nedostatak iskustva u polufinalima, ali to možemo nadoknaditi gladi i entuzijazmom", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!