Nogomet

Pochettino: 'Naš cilj je pobijediti, moramo biti na najvišoj mogućoj razini'

Matej Kačan • srijeda, 28.04.2021.
Pochettino: 'Naš cilj je pobijediti, moramo biti na najvišoj mogućoj razini'

Ispred PSG-a je novo polufinale Lige prvaka i prilika da se ponovi, pa i nadmaši prošlosezonski uspjeh, a Mauricio Pochettino poručuje da će močad napraviti sve da to i ostvari...

Trener PSG-a Mauricio Pochettino je prije susreta protiv Manchester Cityja poručio da njegova ekipa maksimalno poštuje suparnika i sve što je Pep Guardiola učinio kao trener. No, PSG ima cilj prolaska u finale i napravit će sve da to i ostvari.

"To što prvu utakmicu igramo kod kuće ne mijenja mnogo. Znamo da će biti teška utakmica, igranje vani ili doma nije bitno. Moramo biti najbolji što možemo kako bi zaslužili plasman. U ovakvim utakmicama se sve svodi na dvije momčadi. Nije ovo osobna stvar niti je Pep protiv mene. Bit će to utakmica sjajnih momčadi. Guardiola je jedan od najboljih trenera svijeta i jako cijenim sve što je postigao kao igrač i trener. Ja volim nogomet i još učim, a da sam cijelo vrijeme kompetitivan. Naš cilj je jasan: Pobijediti."

Upitan za ključ utakmice, Pochettino nije otkrio neki detalj za koji misli da će prevagnuti:

"Neće biti lako ni za koga. City ima sjajne igrače koje je teško kontrolirati 90 minuta. No, i za njih će biti ista priča. City igra sjajnu sezonu, bit će teško, ali moramo biti na svojoj najboljoj razini kako bi slavili."

PSG je prošle sezone igrao finale Lige prvaka, logično je da bi navijači i vlasnici ove sezone htjeli korak više i da pokal napokon sjedne u vitrine kluba. No, Pochettino ide malo po malo.

"Idemo korak po korak jer smo moj stožer i ja došli usred sezone. Imali smo mentalitet da moramo prvo svladati Barcelonu, pa Bayern i to su bila dva različita dvomeča. Liga prvaka je jedno od najvećih natjecanja svijeta. Igrači je vole igrati i naporno rade kako bi bili na razini. City ulaže velik rad, ali mi smo puni poštovanja i vrlo samopouzdani", zaključio je Pochettino.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!